Ennek a zöldségnek a tárolása nem könnyű, ám ezzel a módszerrel még napokig friss és ropogós marad.
A saláták tökéletes alapanyaga, önmagában vagy valamilyen mártogatóssal finom nassolnivaló, az uborkás limonádé pedig frissítő és egészséges ital: nem véletlenül sokak kedvence az uborka. A tárolása viszont nem könnyű, akár egy-két nap alatt is megpuhulhat és pépessé válhat. A Mindmegette azonban nemrég elárulta, hol és hogyan kell tárolni az uborkát ahhoz, hogy sokáig friss és ropogós maradjon.
A kígyóuborka a pulton legjobb esetben is csak néhány napig marad friss, hűtőszekrényben viszont akár egy hétig is roppanós marad. Nem mindegy azonban, hogy a hűtő melyik részébe tesszük!
10 fok alatt ugyanis könnyen „fagyási” sérüléseket szenvedhet, és megpuhulhat. Ezt elkerülhetjük, ha a friss, egészséges uborkát alaposan megmossuk folyó vízzel, papírtörlővel szárazra töröljük, és a hűtőszekrény melegebb részeiben tároljuk, ami általában az ajtaja vagy a polcok eleje.
Ha szeretnénk előre felszeletelni az uborkát az egyszerűbb, gyorsabb felhasználás miatt, szeletelve is tárolhatjuk. Az uborkakarikákat tegyük egy nagyobb edénybe és öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje. Zárjuk le az edényt, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Ezzel a módszerrel megóvjuk az uborkát a kiszáradástól, mivel a víz védi a hűtőszekrény száraz levegőjétől. Akár egy hétig friss marad ugyanúgy, mintha egészben tárolnák.
Ne feledjük, hogy a friss uborkaszelet kiváló éhségcsillapító, sokkal jobb, mintha csipszet vagy csokit ennénk, ha ránk tör a falási roham. Ha szeletelve tároljuk, nassolni is könnyebb belőle!