Ezzel nem lőhetsz mellé!
Bárhogy is készíted a fasírtot, van egy fűszer, amit ha beledolgozol a darált húsba, mennyei finom lesz a végeredmény!
A hagyományos fasírt elkészítéséhez csak pár dologra van szükség: a darált húst keverjük össze apróra vágott lila hagymával, zúzott fokhagymával, tojással, vízbe áztatott zsemlével és szórjuk meg sóval, fekete borssal, fűszerpaprikával. Megbolondíthatjuk őrölt köménnyel, petrezselyemmel, cayenne-i borssal vagy akár egy különleges összetevővel is!
A fasírt készítése során a darált húshoz a só, bors és fűszerpaprika mellett keverj egy kicsi őrölt szerecsendiót is.
Ezt a pikáns fűszert sokan általában csak a lasagne, pontosabban az ahhoz szükséges besamel elkészítése során használják, de van, aki szerecsendióval dobja fel a klasszikus krumplipürét is.
Nos, ez a diós ízű fűszer remekül működik a fasírtokban is - tanácsolja a mindmegette.hu. Arra figyelj, hogy nem kell belőle sok, fél kiló darált húsból készült fasírt esetében tényleg elég egy késhegynyi!