Recept

Ha ezt a titkos összetevőt teszed a fasírtba, mindenki megnyalja a tíz ujját

L.A.

Létrehozva: 2024.05.16.

Ezzel nem lőhetsz mellé!

Bárhogy is készíted a fasírtot, van egy fűszer, amit ha beledolgozol a darált húsba, mennyei finom lesz a végeredmény!

Fotó: Pixabay

A hagyományos fasírt elkészítéséhez csak pár dologra van szükség: a darált húst keverjük össze apróra vágott lila hagymával, zúzott fokhagymával, tojással, vízbe áztatott zsemlével és szórjuk meg sóval, fekete borssal, fűszerpaprikával. Megbolondíthatjuk őrölt köménnyel, petrezselyemmel, cayenne-i borssal vagy akár egy különleges összetevővel is!

A fasírt készítése során a darált húshoz a só, bors és fűszerpaprika mellett keverj egy kicsi őrölt szerecsendiót is. 

Ezt a pikáns fűszert sokan általában csak a lasagne, pontosabban az ahhoz szükséges besamel elkészítése során használják, de van, aki szerecsendióval dobja fel a klasszikus krumplipürét is.

Nos, ez a diós ízű fűszer remekül működik a fasírtokban is - tanácsolja a mindmegette.hu. Arra figyelj, hogy nem kell belőle sok, fél kiló darált húsból készült fasírt esetében tényleg elég egy késhegynyi!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek