recept

A lusta háziasszonyok kedvence: íme a sütés nélküli, ínycsiklandozó gyümölcsös túrótorta receptje

Létrehozva: 2024.05.08.

Ennél finomabbat elképzelni sem lehet.

Végre elérkezett a nyár, és már mindenki alig várja, hogy nyári finomságokat fogyaszthasson. Mindenki kedvenc évszakja számos finom ételt és italt tartogat, a nagy favorit pedig mindig a gyümölcs. A gyümölcsöt ehetjük magában, főzhetünk belőle levest vagy mártást, ihatjuk szörpként, süteményeken pedig maga a mennyország! A Mindmegette megmutatja a tökéletes gyümölcsös túrótorta receptjét, amit ráadásul még sütni sem kell. 

Ennél ízletesebb torta nincs!

HOZZÁVALÓK

Az alaphoz:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 15 dkg vaj
    A túrós réteghez:
  • 1 poh tejföl
  • 1 db citrom
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csom vaníliás cukor
  • 8 lap zselatin
  • 2 dl habtejszín
    A tetejére:
  • friss gyümölcs
  • néhány levél zöld fűszer

ELKÉSZÍTÉS

  1. A gyümölcsös túrótorta elkészítéséhez összetörjük a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal, és beletömködjük egy 22 cm-es átmérőjű tortaforma aljába. Fél órán át fagyasztjuk.
  2. A krémhez összekeverjük az áttört túrót a lel, a citrom lereszelt héjával és citrom felének kifacsart levével, a porcukorral, a vaníliás cukorral. Beáztatjuk a zselatint hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és kis meleg vízben feloldjuk. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk az ízesített túrókrémben, és berakjuk a hűtőszekrénybe.
  3. Közben a tejszínt habbá verjük. Ha a túrókrém már kezd kicsit szilárdulni, óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. A kész krémet rákanalazzuk az alapra, és elsimítjuk. Visszatesszük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megdermedni. Végül cikkekre vágjuk, és friss gyümölccsel, zöld fűszerrel díszítjük.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek