Végre elérkezett a nyár, és már mindenki alig várja, hogy nyári finomságokat fogyaszthasson. Mindenki kedvenc évszakja számos finom ételt és italt tartogat, a nagy favorit pedig mindig a gyümölcs. A gyümölcsöt ehetjük magában, főzhetünk belőle levest vagy mártást, ihatjuk szörpként, süteményeken pedig maga a mennyország! A Mindmegette megmutatja a tökéletes gyümölcsös túrótorta receptjét, amit ráadásul még sütni sem kell.
HOZZÁVALÓK
Az alaphoz:
25 dkg zabkeksz
15 dkg vaj A túrós réteghez:
1 poh tejföl
1 db citrom
20 dkg porcukor
1 csom vaníliás cukor
8 lap zselatin
2 dl habtejszín A tetejére:
friss gyümölcs
néhány levél zöld fűszer
ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcsös túrótorta elkészítéséhez összetörjük a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal, és beletömködjük egy 22 cm-es átmérőjű tortaforma aljába. Fél órán át fagyasztjuk.
A krémhez összekeverjük az áttört túrót a lel, a citrom lereszelt héjával és citrom felének kifacsart levével, a porcukorral, a vaníliás cukorral. Beáztatjuk a zselatint hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és kis meleg vízben feloldjuk. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk az ízesített túrókrémben, és berakjuk a hűtőszekrénybe.
Közben a tejszínt habbá verjük. Ha a túrókrém már kezd kicsit szilárdulni, óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. A kész krémet rákanalazzuk az alapra, és elsimítjuk. Visszatesszük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megdermedni. Végül cikkekre vágjuk, és friss gyümölccsel, zöld fűszerrel díszítjük.