Szívtelen kérés

„A férjem az exéről akarja elnevezni a közös babánkat – nem érti, mi ezzel a probléma”

N.T.

Létrehozva: 2024.06.29.

A leendő apuka egyszerűen nem érti, hogy felesége miért ellenzi azt az elképzelését, hogy egykori szeretőjéről nevezzék el jövőbeli babájukat.

A férfire azután zúdult népharag az interneten, hogy elárulta, azért akarja a volt barátnője nevét választani a gyermekének, hogy az így „mindig az életében legyen”.

várandósság, terhesség, terhes, ultrahang felvétel, házaspár
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A 34 éves apuka és 31 éves várandós felesége már régóta küzdenek azzal, hogy megfelelő nevet válasszanak a 3 hónap múlva születendő babájuknak. A problémát a Redditen osztotta meg egy bejegyzésben:

„Még nem tudjuk a baba nemét, de már elkezdtünk gondolkodni a babaneveken. Néhány nappal ezelőtt neveket javasoltunk. Körülbelül 6 évig volt egy barátnőm, mielőtt találkoztam a mostani feleségemmel”

– kezdte sztoriját a férfi, majd így folytatta:

Sajnos meghalt, és én teljesen összetörtem. Még mindig fájdalmas rágondolni, és mindig úgy képzeltem, hogy ha lesz majd egy gyerekem, akkor az ő emlékére fogom elnevezni. Magát a nevet (Nancy) is nagyon szeretem. Amikor a feleségemnek javasoltam a nevet legnagyobb meglepetésemre nem hatódott meg. Sőt…

Ezt követően a feleség próbálta elmagyarázni a férjének, hogy mi ezzel a problémája, de ő még ezek után sem értette, hogy mi ezzel a gond.

„Én úgy látom, hogy Nancy nagyon sokáig nagyon fontos volt számomra. Ő volt a legjobb barátom, és elvesztése szörnyű dolog volt. Úgy érzem, hogy ez egy remek módja lenne annak, hogy emlékezzek és tisztelegjek egy kedves barátom előtt, aki minden nap hiányzik nekem”

– magyarázta a leendő apuka, majd még hozzátette:

„A feleségem nem osztja a nézeteimet, és őszintén szólva ez sok problémát okozott. Ejtettem a témát, és azt mondtam, hogy fontos, hogy mindketten egyetértünk a névben, de ő még mindig ragaszkodik hozzá, hogy ez furcsa, és nem érti, miért javasoltam. Nem tudom, hogy bizonytalannak érzi-e magát, vagy talán a terhesség stresszelte meg, de egyszerűen nem akarja eldobni”.

Majd jött az a mondat, amivel kb. az egész internetet kiakasztotta:

„Őszintén szólva én egyáltalán nem látom a problémát”.

Így tehát a férfi segítség kérése a Reddit népétől nem pont úgy úgy sült el, ahogy tervezte, ugyanis szinte mindenki neki esett.

A kommentelők nem fogták vissza magukat:

Ez a feleséged gyereke is, és azt akarod, hogy egész életében egy olyan valakire gondoljon, akit te intim módon szerettél, mielőtt feleségül vetted őt?”

„Jaj. Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez nem lenne bántó?”

Ugyan már, ember, használd az eszed. A: nagynak és csúnyának érzi magát ebben a terhességének ebben a szakaszában. B: valószínűleg már most is bizonytalan egy olyan lány miatt, akit nyilvánvalóan piedesztálra emeltél a halálban (ez teljesen normális). C: nem akarja, hogy emlékeztessék arra a szerelemre, amit valaki más iránt érzett a férje

„Hozd helyre azzal, hogy bocsánatot kérsz, és soha többé nem hozod fel a témát!”

– idézett néhány hozzászólást a The Sun.

Szerinted is elfogadhatatlan a férj kérése, vagy csak a várandós felesége reagálja túl a dolgot? 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek