Elmúlás

Orvos leplezte le a titkot: ez történik az agyunkkal a halál után

KL

Létrehozva: 2024.06.11.

Mikor áll be pontosan a halál és mit tesz az agyunk ekkor? Erről rántotta le a leplet egy szakember.

Sokakat foglalkoztat a kérdés: vajon mi történik velünk a halálunk után? A dolog nemcsak hitéleti, hanem testi szempontból is sokakat izgat. És úgy néz ki, hogy egy bizonyos szeletére ennek választ kaphatunk. Ugyanis egy orvosszakértő felfedte, hogy mi történik az agyunkkal, amikor meghalunk. Dr. Rahul Jandial kettős végzettségű idegsebész és neurobiológus Dr. Rangan Chatterjee orvosszakértő kollégájával beszélgetett erről a Feel Better, Live More című podcastjában.

Jellemzően a halálra úgy szoktunk gondolni, mint a szív leállására, ami azt jelenti, hogy nem jön elektromos jel a szívből

– kezdte a szakember, hozzátéve: vannak azonban olyan mérések, amik egészen döbbenetes eredményeket mutatnak ezzel kapcsolatban. Miután ugyanis a szív megáll, furcsa módon valójában még nem áll be a halál teljesen, és az agy még mutat aktivitást, méghozzá nem is keveset.

Dr. Jandial szerint a jó hír az, hogy az agyban az elektromosság a hivatalos szívhalált követő első néhány percben még működik.

− Az agyi elektromosság nem csak van, hanem egy hatalmas aktivitást mutat. Az első néhány percben, miután a szívünk abbahagyja a dobogást, ahol azt gondoltuk, hogy ez a halál ideje, az agy az utolsó pillanatát éli, talán a legjobb pillanatát - árulta el a szakember.

Lényegében az agyunk a neurotranszmitterek hirtelen felszabadulása miatt „robbanásszerű aktivitást” mutat, gyakorlatilag azzal kezd el bombázni minket, amivel csak tud. Mindez egy olyan sűrű és fantasztikus álomhoz mérhető, amit egész életünk során nem éltünk még át. Talán ez az oka annak, hogy egyesek, akiket visszahoztak a halálból, arról számoltak be, hogy lepergett előttük az életük filmje írja a Ladbible.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek