Ennél egyszerűbb és finomabb barackos pite recept nincs!
Nagyon sok dolog megváltozott a világban. Míg korábban szerettük mindennek megadni a módját és kiélveztük az élet apró szépségeit, addig ma már mindenhová rohanunk. Korábban szertartásosan étkeztek az emberek, ma azonban örülnek, ha a metrón be tudnak tuszkolni a szájukba pár péksütit. És míg korábban a hazai gyümölcs felbecsülhetetlen volt, addig ma már a legtöbben a boltban veszik. Nos, vásároljuk akár a boltból, akár a piacról, vagy szedjük le a saját kertünkből, az bizonyos, hogy érik a sárgabarack! A Mindmegette most mutat egy csodás barackos pite receptet, amit tüstént ki kell próbálnunk!
HOZZÁVALÓK
20x30 cm-es tepsihez:
1 csom leveles tészta
10 db sárgabarack
15 dkg porcukor
25 dkg Mascarpone
2 dl tejföl
2 csom vaníliás cukor
0.5 db citrom leve
3 db tojássárgája
1 csom vaníliás pudingpor
ELKÉSZÍTÉS
Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd a papírral együtt a tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Ezután hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
A ot megmossuk, majd félbevágjuk, és eltávolítjuk a magját. A porcukorhoz hozzáadjuk a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet, és robotgéppel keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá) Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük simára.
A tésztát kivesszük a hűtőből, egyenletesen rákanalazzuk a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint kirakjuk a félbevágott kal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.