Háztartási tipp

Egyszerű, de hatékony: így szabadulj meg a befőttesüvegen maradt ragasztótól!

H. A.

Létrehozva: 2024.06.24.

Ha már az őrültebe kerget a befőttesüvegen lévő ragasztómaradvány, ez a trükk garantáltan beválik!

Sokan szeretik újrahasznosítani a befőttesüvegeket, az viszont nagyon bosszantó tud lenni, amikor a címke leszedésénél csak a papír jön le, a ragasztó az üvegen marad, és később minden hozzátapad. Ilyenkor próbálkozhat az ember forró vízzel, a szivacs durvább oldalával, sőt, kapargathatja kézzel is, de hiába. Ezután a legtöbben inkább feladják, és úgy használják az üveget, ahogy van, de ennek most vége! A Mindmegette nemrég egy szuper praktikával állt elő, amellyel pillanatok alatt leoldható a ragasztó, a végén pedig szép, tiszta felületű befőttesüvegeink lesznek: ennek bemutatására a brightly.eco TikTok-csatorna egyik videóját használták fel.

befőtt, befőttesüveg
Ezzel a módszerrel szép, tiszta felületű befőttesüvegeink lesznek / Fotó: Unsplash.com

A módszer a következő

A ragasztómaradványt eltávolító csodamix csupán két hozzávalót igényel: bármilyen fajta olajat és szódabikarbónát.

Ezeket 1:1 arányban addig keverjük, amíg míg krémes állagú elegyet kapunk, majd ezzel a pasztával vonjuk be a befőttesüveg ragacsos részét. Hagyjuk hatni a szert néhány órát, vagy akár egy egész éjszakán át, azután öblítsük le folyó vízzel az olajos krémet, és mossuk el az üveget.

Videón a bizonyíték, hogy működik!

@brightly.eco Follow @brightly.eco for more sustainable living tips! 💚 Try this easy hack to remove label residue from glass jars! What’s your favorite way to reuse glass jars? 🫙 ♻️ #glassjars #glassjar #masonjar #ecohack #ecotips #sustainabilitytips #lowwasteliving #reuse #reducereuserecycle #greenliving #zerowastelifestyle #goingzerowaste #sustainablelifestyle ♬ Glue Song (feat. Clairo) - beabadoobee & Clairo

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek