Egészség

Fontos dolgot tisztázott a szakember a vitaminszedéssel kapcsolatban

KL

Létrehozva: 2024.06.13.

Erről jó, ha te is tudsz!

A vitaminok kis mennyiségben nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. Ugyanakkor a hasznosulás szempontjából nem mindegy, hogy ezeket mikor vesszük be.

gyógyszer
Mindennek megvan a maga ideje, a vitaminok beszedésének is Fotó: Pexels

Egy egészségügyi guru elárulta, hogy mikor érdemes a vitaminokat beszedni. Bár az időzítés nem mindig fontos, bizonyos étrend-kiegészítők esetében ugyanakkor valóban növelheti a hatékonyságot. Ha a megfelelő időben fogyasztasz bizonyos vitaminokat, elkerülheted a nem kívánt mellékhatásokat.

Például, ha egy vitamint étkezés közben veszel be, az fokozhatja a szervezeted azon képességét, hogy felszívja a tápanyagot, és így felerősítheti annak egészségügyi előnyeit. Cory Rodriguez, a közösségi médiában HealthWithCory néven ismert egészségügyi influenszer azt tanácsolja, hogy a D-vitamint reggel vedd be. Ugyanakkor az olyan ásványi anyagok, mint a vas, éhgyomorra szívódnak fel a legjobban. A szakember a többi vitaminra is kitért.

Egyesek számára a B-vitaminok energiát adnak, így az éjszakai szedésük megzavarhatja az alvásodat. Vedd be őket a reggeli órákban

- javasolta Cory Rodriguez, aki hozzátette, hogy ez a vitamin energizáló tulajdonságának köszönhető. A kutatások szerint a B6-vitamint nem ajánlatos este bevenni, mert élénk álmokat is kiválthat.

Az egészségügyi influenszer a multivitamin beszedése esetén is a reggeli órákat javasolja, sőt kívánatos azokat étkezés közben bevenni. Cory azt javasolja, hogy lefekvés előtt vedd be a magnéziumot, hogy segítse az alvást, és kifejti:

− Mivel a magnézium segíthet az alvásban, érdemes lefekvés előtt bevenni, különösen, ha magnézium-glicinátot szedsz.

Fontos megjegyezni, hogy bár a vitamin- és ásványianyag-kiegészítők biztonságosan fogyaszthatók, ám a legelőnyösebb, ha ezeket a tápanyagokat élelmiszerekkel visszük be, ilyenek például a kelkáposzta, a spenót, a gyümölcsök vagy az alacsony zsírtartalmú húsok - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek