Háztartási tipp

Te tudtad? Így kell helyesen felmelegíteni a maradék tésztát!

H. A.

Létrehozva: 2024.06.03.

Ha így csinálod, tökéletes lesz a végeredmény!

A tészta sokak egyik kedvenc étele, és nem véletlenül: gyorsan, könnyen és változatosan lehet elkészíteni. Nagyobb adag kifőzése esetén pedig még másnap is tökéletes - de kizárólag jól felmelegítve. A Mindmegette cikkében most elárulták azt, hogyan kell helyesen felmelegíteni a maradék tésztát.

tészta
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Akkor lesz a lehető legfinomabb a maradék tészta, ha egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon melegítjük fel. A tökéletes végeredmény érdekében néhány csepp olajra és egy kevés vízre is szükség lesz, ezek ugyanis segítenek fellazítani az összeragadt tésztát.

Ha a tésztafőzés során egy kicsit előregondolkodunk, akkor érdemes egy kevés főzővizet félretenni, amit felhasználhattunk a későbbi melegítés során. A tapadásmentes serpenyő pedig azért fontos, mert ebben egyenletesen melegszik át a tésztát, továbbá az étel úgy frissül fel, hogy a szószban található csomók is feloldódnak. Különösen igaz ez a tejszínes öntetekre, amelyek megfelelő hő hatására lesznek újra lágyak és krémesek. Bár mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegíteni az ételt, azonban fontos tudni, hogy ez a módszer könnyen kiszárítja a tésztát, ezért inkább maradjunk a fent említett, serpenyős technikánál.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek