Egészség

A bőrgyógyász elárulta: ezek a legjobb módszerek a pattanások megelőzésére

KL

Létrehozva: 2024.07.04.

Fontos tanácsokat adott a szakember.

Mindannyian szeretjük a napsütéses időt – de észrevetted már, hogy ilyenkor hajlamosabb vagy a pattanásokra? Ez ebben az időben szokásos, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne megelőzni.

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Így szabadulhatsz meg a nyári pattanásoktól Fotó: Pexels

A pörsenések számos ok miatt jelentkezhetnek a bőrön, a pórusokat eltömítő fényvédőkrémektől kezdve a durva vegyi anyagokon át, egészen a medencéből származó klórig. Ezért fontos tudni, hogyan ápold megfelelően bőröd a pattanásmentes nyár érdekében. Dr. Sonia Khorana bőrgyógyász megosztott néhány tanácsot azokkal, akiket ez érint ilyenkor.

Javasolnám a napi kétszeri mosakodást (ideális esetben szalicilsav alapú tisztítószerrel), de ügyeljünk arra, hogy hidratáló és barriert támogató összetevők is legyenek benne (például szkvalán, glicerin, ceramidok)

- magyarázta a szakember, aki hozzátette, válassz könnyű, olajmentes hidratálót.

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos a fényvédő krém használata, de Dr. Sonia azt tanácsolta, hogy legalább 30-as faktorszámú és "széles spektrumú" krém legyen. A széles spektrum azt jelenti, hogy a fényvédő mind az UVA, mind az UVB sugarak ellen védjen, de a kék fénytől és a szennyeződéstől is (mint az AlumierMD SPF-jei).

Ha azt tapasztalod, hogy a fényvédő krémed miatt pörsenések jelennek meg rajtad, akkor inkább válaszd az ásványi alapú naptejet, mint az olyan kémiai összetevőket, mint a cink-oxid vagy a titán-dioxid. A gélszerű textúrájú fényvédők itt hasznosak.

Dr. Sonia azt is tanácsolta, hogy a pattanások megelőzése érdekében naponta kétszer tisztítsd meg a bőrödet, és kerüld az erős sminkeket, és válassz olajmentes vagy ásványi anyagú kozmetikumokat.

− A bőröd feszülőnek, kellemetlennek, száraznak vagy érdesnek érezheted úszás után - legyen szó klóros vagy sós tengervízről. Azt javasolnám, hogy használj gyengéd testtisztítót, és győződj meg róla, hogy hidratáló és nyugtató összetevőket tartalmaz, mint például glicerin, szkvalán, ceramidok és panthenol - nyilatkozta a Mirrornak a bőrgyógyász, aki hozzátette, hogy a leégésre gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedése segíthet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek