Test és lélek

Súlyos egészségügyi következményekkel jár, ha nem mosod ilyen gyakran a párnádat

Létrehozva: 2024.07.25.

Ilyen gyakran kell kimosni a párnát.

A nők hozzáállása meglehetősen eltérő a házimunkával kapcsolatban. Vannak, akiket kikapcsol a takarítás, a főzés és a mosás, és ha tehetnék, munka helyett is csak ezt csinálnák. Mások ki nem állhatják, és csak mihamarabb túl akarnak lenni rajta, hogy utána kellemesebb dolgokkal foglalkozhassanak. Ha azonban megkérdeznénk, hogy ki mennyire szeret ágyneműket és huzatokat mosni, elég kevesen jelentkeznének. Ez ugyanis az egyik legpepecselősebb házimunka. Mindazonáltal az egészségünk érdekében muszáj elvégezni, ráadásul nem is olyan ritkán, mint azt a legtöbben teszik. Mutatjuk, hogyan kell időzíteni. 

Gyakrabban kell mosni a párnákat, mint gondolnád

Az ágyneműhuzat mosása talán a legtöbb ember számára nem olyan fáradságos. Minthogy elég hamar feltűnik, ha koszos lesz van kellemetlen szagú, ezt viszonylag gyakran szoktuk tisztítani. Na de mi a helyzet a a párnával és a takaróval? Egy szakember elárulta, hogy a párnákat 3-6 havonta ki kell mosni annak érdekében, hogy ne legyen egészségügyi problémánk. Ha ugyanis fél évnél hosszabb ideig nem tisztítjuk meg a párnákat, akkor az elhalt bőrdarabok és a poratkák allergiás reakciókat válthatnak ki. Ennek hatására dugulni kezd az orrunk és szárazon fogunk köhögni, és a bőrünk is produkálhat allergiás tüneteket. 

Ne feledjük el, hogy a paplant és a huzatot 60 fokon kell mosnunk, a párnánál azonban kímélő funkciót érdemes választani. A hideg víz hatására ugyanis a párna belseje nem fog összetapadni, így nem veszít a minőségéből sem. Ha nem lehet gépben mosni, akkor egy fürdőkádat engedjünk félig tele, és abban tisztítsuk meg a párnákat - írja a Mirror

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek