Recept

Próbáltad már a sült szilvalekvárt? Nincs istenibb finomság ennél!

L.A.

Létrehozva: 2024.07.30.

A szilvalekvárnál már csak a sült szilvalekvár finomabb.

Ha van valami, amit érdemes kipróbálnod, az a sütőben sült szilvalekvár! Ennél finomabb lekvárt nem is készíthetsz a szilvából.

Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

2 kg szilva

15 dkg cukor

1 tk fahéj

1 ek ecet

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy tepsit kikenünk ecettel és elrendezzük benne a félbevágott szilvákat, majd megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőbe tesszük és alufóliával lefedve 150 fokon elkezdjük sütni. 2-3 óra múlva, ha már levet engedett, levesszük róla az alufóliát, megszórjuk fahéjjal és addig sütjük, amíg sűrű állaga nem lesz (kb. még +2 óra).

Az elkészült szilvalekvárt átszedjük az üvegekbe, és jól lezárjuk - írja a mindmegette.hu. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek