A szilvalekvárnál már csak a sült szilvalekvár finomabb.
Ha van valami, amit érdemes kipróbálnod, az a sütőben sült szilvalekvár! Ennél finomabb lekvárt nem is készíthetsz a szilvából.
2 kg szilva
15 dkg cukor
1 tk fahéj
1 ek ecet
A szilvát megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy tepsit kikenünk ecettel és elrendezzük benne a félbevágott szilvákat, majd megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőbe tesszük és alufóliával lefedve 150 fokon elkezdjük sütni. 2-3 óra múlva, ha már levet engedett, levesszük róla az alufóliát, megszórjuk fahéjjal és addig sütjük, amíg sűrű állaga nem lesz (kb. még +2 óra).
Az elkészült szilvalekvárt átszedjük az üvegekbe, és jól lezárjuk - írja a mindmegette.hu.