Praktika

Tuti tipp, hőség ellen: Hűtőből klíma? Naná!

KN

Létrehozva: 2024.07.16.

Erről a hőség elleni praktikáról még tuti nem hallottál. A TikTok kedvenc gázszerelője megmutatja, hogyan készített egyszerűen klímát.

A nyári kánikulában nem csak kint a szabadban, de beltéren is tikkasztó lehet a hőség. Klíma hiányában könnyen elviselhetetlenné válik a puszta létezés is a szobában. Különböző kreatív, meleg elleni praktikákkal hűthetjük magunkat; ilyen például a hűtőszekrényből készített légkondicionáló.

Kiderült, hogyan küzdhető le a pokoli hőség az otthonunkban.
Kibírhatatlan a hőség Fotó: fizkes /  Shutterstock 

Dániel, a TikTok kedvenc gázszerelője humoros köntösbe bújtatva hasznos tanácsokkal látja el több, mint 100 ezres követőtáborát. A 30 éves budapesti férfi közérthetően magyarázza el és mutatja be például azt, hogyan kell bekapcsolni egy konvektort, miként kell a legegyszerűbben megjavítani a vécétartályt, vagy a csöpögő csapot; de arról is beszél, hogy elég lehet elemet cserélni a termosztátban, hogy megoldjuk a problémánkat. Legújabb videójában pedig gondolt azokra, akiknek nincs klímájuk és szinte meggyulladnak a hőségtől az otthonukban. 

Hűtőből klíma?

Nem volt kedvem elégni a 40 fokban, ezért úgy döntöttem, hogy átépítem a hűtőmet klímává

 - kezdte TikTok videójában Dániel. 

„Szükségeltetik nekünk kettő darab ventilátor, meg néhány apróság. A hűtőről azt illik tudni, hogy az hűt, igen ám, de ha kinyitjuk az ajtót a hátuljából jön a meleg. Ezt az aprócska problémát kellene, hogy orvosoljuk” - magyarázza a szakember, aki azt tanácsolja, hoy a hűtőből pakoljuk ki és együk meg a bent lévő élelmiszert, majd húzzuk ki a konnektorból a hűtőt.

Fogjuk a gyorskötözőnket, lehetőleg úgy, hogy ne akadjon bele a ventilátor és rögzítsük hátul a hűtőbordákra. Erre valószínűleg azért lesz szükség, mert túl fogom hajtani és nem akarom, hogy kigyulladjon.

Ezután a hűtő hátulját kidugta az ablakon és körbeszigetelte azt, hogy a meleg levegő kifelé áramolhasson; majd visszadugta a konnektorba, feltekerte a hűtőt a leghidegebb hőfokra és a belsejébe helyezett egy ventilátort.

A gázszerelő hangsúlyozza, hogy a folyamatot szakember végezte és senkinek sem ajánlja, hogy otthon kísérletezzen vele.

Íme a szerelési útmutató:

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek