Elképesztő

„12 órával az esküvőnk után elhagytam a férjemet – a családja annyira követelőző”

N.T.

Létrehozva: 2024.08.17.

Egy megdöbbentő történetet osztott meg arról, miért hagyta el a férjét mindössze néhány órával az esküvőjük után.

Egy nőt dicsértek azért, mert 12 órával az esküvői fogadalmuk elmondása után elhagyta a férjét, mivel az nem állt ki mellette. 

esküvő, házasság
Az ara nem bírta elviselni, hogy férje nem áll ki mellette Fotó: Unsplash.com

Elmagyarázta, hogy majdnem nyolc éve volt együtt a párjával, amikor az megkérte a kezét, és ő boldogan mondott igent. Azonban a kapcsolatuk romlani kezdett az esküvő szervezése során, mivel a férfi szülei túlságosan beleavatkoztak a tervezésbe, és saját döntéseket hoztak a nagy napjukkal kapcsolatban.

Más háttérből származom, és egy távkapcsolatot kellett átvészelnem, mielőtt az ő országába költöztem. A neveltetésünk és a családi dinamikánk teljesen ellentétes, ő nagyon közel áll a családjához, ami számomra kihívás volt, annak ellenére, hogy az évek során nekem is sikerült kialakítanom egy kapcsolatot velük. Voltak nehézségeink, különösen a határok meghúzásával kapcsolatban, de a dolgok szépen javultak”

– írta a Redditen a nő.

Az újdonsült házaspár azonban heves vitába keveredett az esküvőjük éjszakáján, ami végül oda vezetett, hogy a nő otthagyta a férjét és annak családját. Ezt mondta:

„A problémák akkor kezdődtek, amikor eljegyeztük egymást, mert rögtön vitákhoz vezetett az esküvői terveinkkel kapcsolatban. Én egy kis, bensőséges esküvőt szerettem volna, de a családja teljesen elvetette az ötletet, így az esküvő az ő városuk közelében volt, erősen a családja preferenciái alapján”.

A feldúlt nő ezt követően így folytatta:

„Annak ellenére, hogy igyekeztem a saját kultúrámat és identitásomat is belevonni a nagy napba, az egyéves esküvőszervezés rendkívül stresszes volt, amit tovább súlyosbítottak a személyes kihívások és a családja által végrehajtott utolsó pillanatos változtatások, amelyek mind figyelmen kívül hagyták az én kívánságaimat”.

A nő kifejtette, hogy párja családja még az esküvő napján is több változtatást is csinált úgy, hogy őt meg se kérdezték róla.

„Az esküvő napján további módosításokat hajtott végre a családja – egy sor apróság, mint például az általam hónapokig kutatott virágok lecserélése, a saját kezűleg készített dekorációs elemeim kidobása, a színvilág megváltoztatása, és a párom támogatásának hiánya végül összeomláshoz vezetett”.

A nászéjszaka végül azzal zárult, hogy úgy éreztem, mellőznek, ezért úgy döntöttem, hogy inkább távol maradok az új férjemtől. Egyszerűen nem bírtam tovább. Több időre és térre volt szükségem, ezért a következő napokat egy barátnál töltöttem.

A nő szerint most a férje családja arra kérte, hogy beszéljen velük, amitől ő szorong és nagyon aggódik, hogy mit fognak neki mondani.

Az esküvő után elmentem, és hónapokig nem beszéltem a férjem családjával, de a párommal a problémáinkat tanácsadás segítségével próbáljuk megoldani. Most, hogy hónapok után visszatértem egy munkahelyi áthelyezésről, a családja szeretne beszélni velem a viselkedésemről és az állítólagos hálátlanságomról”.

A nő most bizonytalannak érzi magát és nem tudja, mitévő legyen.

Elbizonytalanodtam, hogy bocsánatot kérjek-e amiatt, hogy rájuk hagytam az esküvő utáni teendőket, miközben azt is szeretném megvitatni, hogy mellőzve éreztem magam, anélkül hogy védekező reakciókat váltanék ki. Tanácsot kértem, és azt mondták, hogy első lépésként bocsánatot kellene kérnem. Azonban nagyon helytelennek és életszerűtlennek érzem ezt. Szeretném vállalni a felelősséget a tetteimért és rendezni a dolgokat, mert ez nagyon fontos a férjem számára, de nem tudom, hogyan fejezzem ki építő jelleggel, hogy nem tudok visszatérni ahhoz, hogy állandóan mellőzzenek”.

Tanácsot kérve elismeri, hogy nem tudja, hogyan beszéljen a családdal a problémáról anélkül, hogy támadásként vagy védekezésként éreznék azt. Az egyik Reddit felhasználó így reagált a nő sztorijára:

Itt az ideje, hogy a férjed kiálljon melletted. Ez nem a te dolgod, neki kell ezt megoldania és meghúzni a határokat a családjával, különben nem fogod tudni tisztelni őt, ami a házasságotok végét is jelentheti. Kérlek, mondd meg neki, hogy intézze el ő a családját.

Egy másik felhasználó hozzátette:

Ahelyett, hogy bocsánatot kérnél, egyszerűen maradj távol tőlük. Mivel a férjed is részese ennek a katasztrófának, neki kell eldöntenie, hogy hajlandó-e elérni, hogy a családja soha többé ne legyen a közelben, vagy sem. Ha nem, akkor nem maradhattok együtt”.

Egy harmadik felhasználó pedig így vélekedett:

Sajnálom, de szerintem ez a találkozó egyáltalán nem jó ötlet. Tudom, hogy szeretnéd, ha a konfliktus megoldódna, de ennek része kell legyen az is, hogy ők elismerjék, ahogy veled bántak az elfogadhatatlan volt, és őszintén bocsánatot kérjenek. A leírtak alapján azonban ez nem fog megtörténni. Ha valóban nyitottak lennének arra, hogy elismerjék a konfliktusban játszott szerepüket, akkor nem azért kértek volna találkozót, hogy a te »viselkedésedet megvitassák«”

– írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek