Vannak zöldségek, amelyek érdemes meghámozni, míg másokat egyenesen tilos!
A cukkini roppant egészséges zöldség, de igazán csak akkor tudja kifejteni jótékony hatását, ha megfelelően van használva. Máris kiderül, meg szabad-e hámozni ezt a népszerű ételt!
A cukkini számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, emellett magas a víz- és a rosttartalma, ami jó hatással van az emésztésre. Az antioxidánsokban gazdag zöldség megóvhatja a szervezetet a sejtkárosodástól, támogatja a szívet, a szemeket, és a bőrt. Potenciális rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik, már csak ezért is érdemes rendszeresen fogyasztani. További előnye, hogy alacsony a kalóriatartalma és hosszú időre eltelít, így akár a fogyást is támogatja - írja az Agroinform.
Sokféle módon felhasználható, nyersen és főzve egyaránt egészséges, bár előbbi módon csak mértékkel érdemes fogyasztani, mert nagy mennyiségben gyomorpanaszokat okozhat a nyers zöldség. A legfontosabb azonban az, hogy semmiképp ne hámozd meg, mivel a héja tartalmazza a legtöbb tápanyagot! Ugye te sem akarod megfosztani magad az értékes vitaminoktól és az ásványi anyagoktól?