Étkezési szokás

Eddig így használtad a cukkinit? Bármibe lefogadjuk, hogy soha többé nem teszel így!

Bors

Létrehozva: 2024.08.25.

Vannak zöldségek, amelyek érdemes meghámozni, míg másokat egyenesen tilos!

A cukkini roppant egészséges zöldség, de igazán csak akkor tudja kifejteni jótékony hatását, ha megfelelően van használva. Máris kiderül, meg szabad-e hámozni ezt a népszerű ételt!

cukkini zöldség
A cukkini nem csak egészséges, de a diétát is segíti (Fotó: Pexels)

A cukkini számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, emellett magas a víz- és a rosttartalma, ami jó hatással van az emésztésre. Az antioxidánsokban gazdag zöldség megóvhatja a szervezetet a sejtkárosodástól, támogatja a szívet, a szemeket, és a bőrt. Potenciális rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik, már csak ezért is érdemes rendszeresen fogyasztani. További előnye, hogy alacsony a kalóriatartalma és hosszú időre eltelít, így akár a fogyást is támogatja - írja az Agroinform.

Sokféle módon felhasználható, nyersen és főzve egyaránt egészséges, bár előbbi módon csak mértékkel érdemes fogyasztani, mert nagy mennyiségben gyomorpanaszokat okozhat a nyers zöldség. A legfontosabb azonban az, hogy semmiképp ne hámozd meg, mivel a héja tartalmazza a legtöbb tápanyagot! Ugye te sem akarod megfosztani magad az értékes vitaminoktól és az ásványi anyagoktól? 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek