Egészség

Fontos: 5 jel az arcon, amelyek súlyos betegségre utalhatnak

KL

Létrehozva: 2024.08.03.

Elengedhetetlen, hogy ezeket korán kiszűrjék.

Figyelj az arcodra - egy vezető orvos szerint ugyanis az ott jelentkező betegségek fontos egészségügyi problémákra utalhatnak.

kórház, orvos, doktor
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Dr. Donald Grant, a The Independent Pharmacy háziorvosa és vezető klinikai tanácsadója öt olyan arcra utaló betegséget sorolt fel, amelyek mélyebb egészségügyi problémákat jelezhetnek. Dr. Grant figyelmeztet

A vitaminhiánytól a májbetegségig az arcunk gyakran számos egészségügyi problémát jelezhet. Annak megértése, hogy az arc hogyan jelezheti az egészségi állapotot, hatékony módja annak, hogy a betegségeket idejekorán kiszűrjük, és a legjobb kezelést kapjuk.

Az orvos figyelmeztetést adott ki bizonyos arcelváltozásokra, amelyek súlyos egészségügyi problémákat jelezhetnek, beleértve a sárguló bőrt vagy szemeket, amelyek sárgaságra utalhatnak.

− Ha a bőr vagy a szemek sárgulni kezdenek, az a sárgaság jele lehet - ilyenkor a szervezetben felhalmozódik a bilirubin mennyisége - magyarázta a szakember, aki hozzátette, hogy ezt okozhatja például májbetegség, májgyulladás vagy sarlósejtes betegség.

Az arcduzzanat gyakran kisebb egészségügyi problémák, például szénanátha vagy más allergiás reakciók jele lehet. A puffadt arc azonban folyadékvisszatartásra is utalhat - ami a vesekomplikációk gyakori jele

- fejtette ki Dr. Grant, majd megjegyezte, ezt a cellulitis, egy bőrfertőzés is okozhatja.

Az orvos hangsúlyozza annak fontosságát, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül az arcon jelentkező tartós kiütéseket, amelyek a lupusz jelei lehetnek.

− Ezután az arcon lévő tartós kiütések lupuszra, egy autoimmun betegségre utalhatnak. Ezek a kiütések általában az orron és az arcon jelennek meg, mielőtt átterjednének a karokra és a mellkasra.

Összességében fontos, hogy tisztában legyünk az arcunk különböző egészségügyi mutatóival. A betegség vagy fertőzés gyakori jeleinek megértésével az emberek korai orvosi kezelésben részesülhetnek, hogy a tünetek a lehető legkisebbre csökkenjenek

- idézi a Dr. Grant szavait a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek