Jó nekünk, ha édesszájúak vagyunk? Aligha!
Mindenki szeret nassolni, vagy egy nehéz nap után megjutalmazni magát egy kis édességgel – azonban épp itt az ideje, hogy áttérjünk olyan finomságokra, amik nem, vagy csak kis mértékben tartalmaznak cukrot! Hogy miért? A Mindmegette összeszedte, milyen káros hatásai vannak a túlzott cukorbevitelnek. Előre szólunk: ennek nem fogsz örülni!
A finomított cukorban nem csak fontos tápanyagok és rostok nincsenek, de fokozza a férfihormonok termelését, ami pattanásokat és kollagénhiányt idéz elő a bőrön.
Egyes kutatások már kimutatták, hogy a túlzott cukorbevitel koncentrációhiányhoz vezet és memóriazavart okoz, ráadásul megváltoztathatja az agyunk azon részeinek működését, melyek a táplálékbevitelért felelősek, ami miatt egyre több és több cukrot kívánunk.
Ha az előzőekben leírtak nem lennének elegek, a sok cukor nagy mennyiségű adrenalin termelődésére készteti a szervezetet. Ez először túlpörget, majd pedig kimerültséget és agresszivitást vagy épp dekoncentráltságot hoz magával. Kell ez nekünk?
Az extra cukorbevitel miatt fellépő túlzott inzulinműködés elvonja a cukrot a vértől, így a vércukorszint leesik, ez pedig éhségérzetet okoz, falási rohamokat vált ki.
Amikor cukrot viszünk be a szervezetünkbe, hirtelen megugrik az energiaszintünk. Igen ám, de ennek ára van, ugyanis ezt hamarosan egy mélyrepülés követi, mely szédüléssel és hirtelen jött fáradtsággal jár.