Háztartás

Foltos maradt a ruha? Ezt vesd be, filléres trükktől ragyog a textil!

Bors

Létrehozva: 2024.08.26.

Nem sok ember kedvence a mosás, olykor igazi kihívást jelent megszabadulni a makacs foltoktól. Ha azonban tudod, mihez kell nyúlni, többé nem lesz ilyen problémád!

Egy anyuka külön Instagram-oldalt hozott létre annak érdekében, hogy megossza a háztartásban jól működő trükkjeit. Leanne ezúttal a ruhákon jelentkező makacs foltokkal segít leszámolni!

mosógép
Neked is vannak házi praktikáid? (Fotó: Pexels)

Ha nem tudod, miként tüntesd el a sminkfoltot a ruháról, vess be hajlakkot! A hajlakk az összetevői miatt remekül használható az olajok lebontása során, így ha például a púder- vagy rúzsfoltra permetezed, sokkal könnyebb lesz megszabadulni az éktelenkedő foltoktól.

Megőrülsz a fehér ruhák hónalján megjelenő sárgás foltoktól? Ezek ellen is van megoldás! Leanne azt javasolja, hogy önts rá citromlevet! A citromlé savas, így képes feloldani a nem kívánatos foltokat okozó lúgos vegyületeket. A citromlé mindenki otthonában megtalálható, de nem csak a megszokott módon lehet használni, bevethető ugyanis természetes tisztítószerként vagy folttisztítóként, különösen fehér ruhák esetében.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek