A nyár talán egyik legkedveltebb csemegéje a főtt kukorica, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk. Ugyan a nyár lassan a végéhez közeledik, a kánikula továbbra is tombol, így sokan nem szívesen tolnák még feljebb a hőmérő higanyszálát a konyhában, a tűzhely bekapcsolásával. Aggodalomra azonban semmi ok!
A nyár slágerkajáját könnyedén elkészíthetjük a sokat szidott, de tulajdonképpen jolly joker mikróban is. A Mindmegette nemrég elárulta, hogyan készül a főtt kukorica mikrós változata.
Az alábbi turbó módszerek csak kis mennyiséghez alkalmazhatók, de nem elvetendők, ha rád tör az azonnali ehetnék. A pontos elkészítési idő a készüléktől függhet.
1. Az egyszerűbb módszer szerint a bontatlan csuhéjú 1-2 db csövet tányéron tedd be a mikróba, és hagyd, hogy maximális teljesítményen – 850 watton – 3 percig párolódjon a saját levében. A mikróban főtt kukoricát mindenképpen kesztyűben vedd ki, mert nagyon forró, és rácsra téve hagyd hűlni, mielőtt kibontod!
2. A másik módszerhez a megtisztított, esetleg feldarabolt kukoricát helyezd fedeles üvegtálba néhány levéllel együtt. Önts alá vizet, majd a lefedett jénaiban mikrózd 7-10 percig.
Tény, hogy a főtt kukorica ezzel a főzési módszerrel nem annyira finom, mint amikor vízben főzöd, de előnye, hogy nem kell bekapcsolni hozzá a kánikulában pluszforróságot árasztó tűzhelyet, továbbá a munkahelyi mikróban is elkészítheted!