Ezo

Üzen az univerzum: a szeptember sorsfordító lesz a csillagjegyeknek

P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.28.

Az augusztus sokak számára volt nehéz, a retrográd Merkúr felforgatta az életünket. A szeptember azonban enyhülést és szerencsét hoz. Íme a szeptemberi nagy horoszkóp.

Ahogy a nyári nap lenyugszik, és az őszi hűvös szellő megélénkül, újabb intenzív kozmikus tranzit hónapba lépünk. Az augusztus sokak számára kaotikusnak tűnhetett. A Merkúr retrográd állapota miatt gyakran csak kapkodtuk a fejünket, feszültek voltunk, mert arra kényszerített minket, hogy szembenézzünk magunkkal, lelki nagytakarítást csináljunk és megváljunk azoktól a dolgoktól és emberektől, amik és akik már csak hátráltatnak minket vagy gúzsba kötnek. A szeptemberi nagy horoszkópból kiderül, mi vár ránk a folytatásban.

horoszkóp, ezo, ezotéria, csillagjegy, illusztráció, Shutterstock
A szeptemberi nagy horoszkóp - Fotó: Billion Photos / Shutterstock

Szeptembertől azonban fellélegezhetünk, visszatér a remény, miközben az univerzum továbbra is önmagunk jobbá tételére sarkall. Szeptember elejével a hónap nagy részében a Szűz szezonban leszünk. A hónap eleje forradalmi energiával indul. Akár azzal állít szembe minket, hogy próbáljunk meg mindenáron kiállni magunkért, hogy hitelesek legyünk és önazonosak, akár olyan dolgokkal kell szembenéznünk, amelyek visszatartanak minket, hogy az áramlásba kerüljünk, a szeptember emlékeztetni fog minket arra, hogy mindig a változást tartsuk szem előtt - ne csak azt, hogy hol tartunk és hová szeretnénk eljutni. 

Az Uránusz retrográd egy mesés tranzit, olyan lehetőségeket hozva, amelyek meglephetnek minket, de ösztönzik a változást és az innovációt. A Bika szemüvegén keresztül ez a retrográd Uránusz segít megszabadulni az anyagi világhoz fűződő kötelékeinktől, amelyek akadályozhatják a fejlődést és a humanitárius hívásaink elfogadását. A retrográd Uránusz segít visszatekinteni arra, hol voltunk, hol tartunk jelenleg, és mit kell még tennünk, hogy elérjük álmaink utópiáját. A Plútó még 2,5 hónapig lesz a Bakban, majd elhagyja azt és 250 évig vissza sem tér. Ezen pár hónap alatt gondold át, életed melyik fejezetét kellene már lezárnod, hogy egy újult erővel és újult formában léphess át az új időszámításba.

Szeptember 4-én és 8-án a Mars a Rákba, a Merkúr pedig a Szűzbe költözik. A Rákon áthaladó Mars, a cselekvés bolygója érzelmi motivációt ad napjainknak. Szeptember 4-től november 3-ig a Mars a Rákban arra emlékeztet bennünket, hogy védjük magunkat és az érzelmekre alapozott cselekvés érvényességét. A Mars a Rákban azt akarja, hogy küzdjünk azért, ami érdekel minket, és a szívünket az ujjunkban hordjuk – ahelyett, hogy hagynánk, hogy a logika és az értelem megakadályozzon bennünket abban, hogy azt tegyük, amiről tudjuk, hogy helyes. 

KOS szeptemberi horoszkóp

A hónap azzal indul, hogy különös figyelmet fordítasz a pénzügyeidre és a szakmádra. Lehet, hogy elégedetlen leszel a jelenlegi helyzeteddel és a következő hetekben a változást keresed majd. Használd a szeptember 2-i újholdat, hogy nagy dolgokat mutass be a munkádban. Itt megalapozhatod a jövődet és könnyebb lesz az utad a céljaid felé. A hónap második felében inkább az emberi kapcsolataid kerülnek előtérbe, a család, a barátok. A Rákban lévő Mars arra ösztönöz majd, hogy tölts több időt a szeretteiddel és bizony, önmagaddal is. Egy igen fontos kérdés megválaszolására sarkall majd a szeptember: vajon annyit adsz, amennyit kapsz és fordítva? Összességében épülni fognak az emberi kapcsolataid és a karriered is segít elérni a céljaidat.

BIKA szeptemberi horoszkóp

A szeptember izgalmas lesz számodra – ha hagyod, hogy a Sors újra megtanítson járni. Az Uránusz több éve táncol a jegyedben, és a közelgő Uránusz retrográd lehetővé teszi, hogy tovább nyomulj előre. Ahelyett, hogy a komfortzónádban ülnél, az Uránusz emlékeztet arra, hogy mennyi változás történik hosszú időn keresztül – így nem árt valami újat elfogadni. A hónap eleji újholddal új szenvedélyt kell beengedned az életedbe, mivel a Hold és az Uránusz segít kapcsolódni a magasabb énedhez, aki már egy ideje jelezte feléd, hogy itt van, de te nem akartál tudomást venni róla. Az olyan bolygók mozgása, mint a Mars a Rákban, a Nap és a Merkúr a Mérlegbe, segít abban, hogy őszinte legyél magaddal és másokkal abban, hogy mi motivál téged. Ha hagyod magad támogatni azzal, hogy mások segítségét kéred, ez a hónap nem lesz olyan megterhelő, mint amilyennek látszik.

IKREK szeptemberi horoszkóp

Egy hónapnyi Merkúr retrográd után a szeptember lehetővé teszi, hogy lassan visszatérj a szokásos áramlásodhoz és működésedhez. Szereted az állandó változást és a mentális stimulációt, de vigyázz, nehogy túlterheld magad. Az Uránusz és a Plútó korai retrográd elmozdulásai arra késztetnek, hogy újra kapcsolatba kerülj tudatalattiddal. Lehetővé teszik, hogy jobban megértsd, mi vonja el a figyelmedet attól, hogy olyan életed legyen, amelyet élvezel, miközben a mentális egészséged is előtérbe kerül. Az újhold és a holdfogyatkozás arra kényszerít, hogy átgondold, hogyan tudod összhangba hozni a munkát és a magánéleted, mert bizony meg kell találnod az egyensúlyt. Szerencsére a Mérleg időszaka rohamos közeledtével könnyebb lesz felismerni, mire van szükséged a nagyobb harmóniához, hogyan rangsorolhatod a feladataidat, miközben biztosítja, hogy továbbra is tiszteletben tartsd a vágyaidat. Dolgozz keményen, játssz keményen, de ne érezd úgy, hogy mindig a szükségleteidet kell a vágyaid elé helyezned.

RÁK szeptemberi horoszkóp

A szeptember tele van szemet nyitó élményekkel számodra, Rák. Két bolygó, az Uránusz és a Plútó retrográd, ez az utolsó teszt, amivel tanulhatsz a kapcsolatok múltbeli hibáiból, és fejlődhetsz ezen leckék segítségével. Ha a Mars beköltözik a jegyedbe, könnyű lesz magadban rendet tenni. A kihívás része az lesz, hogy bevalld magadnak - és másoknak is - az új határaidat és elképzeléseidet arról, mit szeretnél befejezni és mit szeretnél a továbbiakban is folytatni az életedben. Lehet, hogy van némi feszültség benned és körülötted, de a Mérleg-szezon segíteni fog abban, hogy  megtaláld a belső középpontod, hogy tiszteletben tartsd mások érzéseit, miközben emlékezteted őket arra, hogy neked is vannak érzéseid, és megérdemlik a tiszteletet. Ne térj ki a konfrontáció elől, ne kerüld a feszült beszélgetéseket sem, állj ki az igazadért. Meg fogsz lepődni, milyen sokan állnak majd melléd! 

OROSZLÁN szeptemberi horoszkóp

Szeptember előrehaladtával talán már más utakra szeretnél tévedni. Ennek a hónapnak a nagy részét azzal töltöd majd, hogy a munkádra, a kívánt karrieredre és a pénz be- és kiáramlására összpontosítasz. A szeptember 2-i újhold középpontjában is a pénz áll, ami téged szolgál, és amit értékelsz. Ez azt is jelenti, hogy új szakmát, új munkahelyet keresel. A csillagok viszont azt kérik, ne vágj bele azonnal valami újba - talán az a legjobb, ha a szeptembert csak tervezgetéssel és stratégiák készítésével töltöd. Bár nem a türelmedről vagy híres és azonnali változást szeretnél, ám akkor jársz jól, ha tervezel. A Mérleg időszak közeledtével összpontosíts arra, hogy mit kell még tanulnod, és milyen beszélgetésekre van szükséged ahhoz, hogy kitöltsd a réseket. Rengeteg lehetőség van a változásra, de hajlandónak kell lenned beismerni, hogy nem biztos, hogy mindenre van válaszod, és útmutatást kell kapnod ott, ahol szükség van rá.

SZŰZ szeptemberi horoszkóp

Egy ideje már te vagy a középpontban, mivel a Szűz-szezon a közelmúltban elkezdett segíteni abban, hogy újra kapcsolatba kerülj önmagaddal, és átállítsd a prioritásokat. E hónap eleje elengedhetetlen lesz számodra a változásban, mivel az újhold rengeteg új kezdetet hoz. Az elmúlt év kihívásokkal teli volt, a Szaturnusz és a Neptunusz feszült aspektusai a testvérjegyedben, a Halakban zajlottak, de a feszültség kezd feloldódni – ha hajlandó vagy a kihívásra. A Mars a Rákban segíteni fog néhány új barátság létrejöttében, amelyek megakadályozzák, hogy elszigeteld magad és egyedül járj az úton. A szeptember 17-i napfogyatkozás ugyanakkor lehetővé teszi, hogy lezárást találj a szívedre nehezedő kapcsolatokkal. Hagyd, hogy a világ végre lásson téged, minden színeddel és értékeddel együtt! 

MÉRLEG szeptemberi horoszkóp

A következő hónapban tegyél némi erőfeszítést annak érdekében, hogy begyógyítsd a karrieredben keletkezett sebeket és eloszlasd azokat az aggodalmakat, hogy mit érsz és mire vagy képes. A hónap elején, amikor az Uránusz és a Plútó retrográd, megnyílnak árnyék-éned részei, amelyeket egy ideje elfojthattál – és miután rövidesen a Szűz újholdja következik, ki kell húznod a a csontvázat a szekrényből, és kérdezd meg magadtól: „Miért tartom még mindig ezt a régi dolgot?” Egy kis elmélkedés a Mérleg-időszak megkezdése előtt elengedhetetlen lesz, hogy önmagadat helyezhesd az első helyre, és engedd, hogy rád ragyogjon a fény. A hónap vége felé a kihívás az lesz, hogy el kell engedned minden félelmet, hogy az emberek meglátják a valódi éned. Ha szükséges, engedd meg magadnak, hogy sebezhetővé válj, de az egyetlen személy, aki jogosult ítélkezni feletted, te magad vagy – légy hát kedvesebb, és oszd meg mindazt, ami vagy.

SKORPIÓ szeptemberi horoszkóp

Szeptemberben újra el kell gondolkodnod a kapcsolataidon. Ahogy az Uránusz retrográdba fordul és a Plútó visszamerül a Bakba, megváltozik az elgondolásod arról, kinek kell helyet foglalnia az életedben és kinek nem és az is, hogy milyen fontos pozíciókba helyeztél bizonyos embereket. Talán néhány félreértés emlékeztet arra, hogy nem mindenki úgy kapja és adja az információkat, ahogyan te. Lehetőség lesz az újhold és a telihold idején, hogy hagyd elhalványulni a régi szokásokat és a világ élvezetének módjait – miközben új kapcsolatokat kötsz és új emberek érkeznek az életedbe, akik miatt újra fellángol az életszenvedélyed. A hónap vége felé jobban jársz, ha lelassítasz és csak magadra figyelsz és nem akarsz kétségbeesetten versenyezni a többiekkel. Ha van kedved, járj szórakozni, de azzal sincs baj, ha inkább a szűk baráti köröddel beszélgetnél csak. 

NYILAS szeptemberi horoszkóp

Karrierváltás van a láthatáron, Nyilas. Ez mostanában nagy téma volt számodra. Jó ideje sok leckét kapsz a rutinnal, az általad végzett munkával, és azzal kapcsolatban, hogy ez hogyan erősíti a lelkedet. A retrográd Uránusz és a hónap eleji újhold miatt lehetőség nyílik arra, hogy azt tedd, amit a Nyilas tud a legjobban, és változást kérj az univerzumtól. De jól vigyázz, ez a változás nem lehet teljesen tiszta lap, hiszen az univerzum arra is emlékeztet, hogy nem légüres térben élsz. Körbevesznek emberek, kapcsolatok hálói. Tehát mielőtt még letörölnéd őket is a föld színéről, tedd fel magadnak a kérdést, vajon mindent megtettél, hogy bensőséges viszony alakuljon ki közöttetek?  Akkor leszel sikeres, ha az embereid is sikeresek, és fordítva, és a szeptember erre a tényre emlékeztet.

BAK szeptemberi horoszkóp

Ez a hónap (és az azt követő két hónap) az utolsó hónap, amikor a Plútóval kell megküzdened a jegyedben. 2008 óta radikális változásokon mégy keresztül. Bár ebben a hónapban úgy tűnhet, hogy a dolgok kezdenek elnehezülni, ne feledd, hogy a probléma megoldásának egyetlen módja, ha megosztod azt. Nem tudod elfogadni, hogy a kemény munka és az erőlködés az egyetlen módja annak, hogy helyrehozd a hónapokon és éveken át fennálló érzéseidet. Szerencsére, ha hajlandó vagy kérni, a szeptember segít abban, hogy változást és új perspektívát hozzon, amelyre szükség lehet ahhoz, hogy teljesen lezárhasd azt a könyvet, amely arról szól, hogy milyenek voltak számodra az elmúlt évek. Szeptember elindítja az utolsó csatát, mielőtt az új horizontok arra invitálnának, hogy sétálj feléjük – így az újhold és a holdfogyatkozás során kérj erőt és új kezdetet. Miközben a Mars a Rák jegyében ül, kérd partnered támogatását, ha segítő kézre van szükséged.

VÍZÖNTŐ szeptemberi horoszkóp

Megkönnyebbülten fellélegezhetsz: a mindig kitartó Plútó néhány hónapra kikerül a jegyedből. A szeptember tökéletes alkalom lesz arra, hogy stratégiát dolgozz ki és mérlegeld, hogyan kell megnyitnod személyes határaidat. Amikor a Plútó retrográd visszamerül a Bakba, eszedbe jutnak azok a félelmek, amelyeket megpróbálsz magad mögött hagyni. A Szűz újholdjával mégis arra hív, hogy oszd meg magad másokkal, hogy ne kelljen egyedül megküzdened a múlt árnyaival. A hónap bő és érzelmes energiával indul, de amint a Mérleg időszaka fellendül, és a bolygók játékosabb terekbe költöznek, előtérbe kerülhet a változásból származó öröm. Elvégre Vízöntő vagy, tehát forradalmi cselekvés és szabadság él benned. Ebben a hónapban azonban az a kérdés, hogy te vagy az, aki az utadba áll?

HALAK szeptemberi horoszkóp

Szeptemberben végre te fogadod magadba a szeretetet, ahelyett, hogy mindenki másnak adnád.  A napfogyatkozások időszakának közeledtével, amelyek közül az első a jegyedben van, úgy fogod érezni, hogy lepereg az álcád. Talán nem úgy, mint egy kígyóé, sokkal inkább, mint egy hernyó, aki kezdi felismerni, hogy  bár nem biztos abban, mi várja majd a bebábozódás után, de legalább valami csodaszép és új dologként éledsz újjá, mosolyt csalva mindenki arcára. Erre akar emlékeztetni szeptember: a harmónia akkor jön létre, ha megosztjuk magunkat másokkal, és úgy fogadjuk őket, ahogyan szeretnénk, hogy minket is elfogadjanak. Számíthatsz arra, hogy a szeptember tele lesz új kapcsolatokkal, amelyek lehetővé teszik, hogy újra kapcsolódj szenvedélyeidhez, és kevésbé lesz stresszes, ha olyannak mutatkozol, amilyen vagy valójában.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek