Hűtlenség

Szakértő leplezte le a titkot: így kerülheted el, hogy megcsaljon a párod

K.B.

Létrehozva: 2024.08.29.

Kiderült: ekkor lépnek félre leginkább a férfiak.

A mai modern világban sajnos a közösségi médiának és a társkereső alkalmazásoknak hála egyre gyakoribbá válik a megcsalás. Ezzel nem arra akarunk utalni, hogy pusztán amiatt, mert egyszerűbbé válik az ismerkedés, rögtön hűtlenebbé is válnak az férfiak, ugyanakkor tény, hogy sokkal könnyebb félrelépni, mint pár évtizeddel ezelőtt. De hogy előzhetik meg a nők, hogy a párjuk megcsalja őket? Egy neves párkapcsolati szakértő leplezte le a titkot.

hűtlen, hűtlenség, megcsalás, megcsalta, Shutterstock illusztráció
Sok nő retteg attól, hogy a párja egy "pasis bulin" lép félre  Fotó: Shutterstock

A brit Sarah Lee évek óta foglalkozik párkapcsolatok helyrehozásával, emellett a szakítások vagy éppen megcsalások okaival. Munkája során arra specializálódott, hogy segítse azokat a nőket, akik úgy érzik, hogy probléma van a kapcsolatukkal. Egy követője kérdésére árulta most el, hogy mikor van nagy esély rá, hogy egy férfi hűtlenné váljon, és hogyan kerülhetik ezt el a barátnők. Felfedte: az egyik leggyakoribb helyszíne a megcsalásoknak nem más, mint a "pasis nyaralás"

Miért hűtlenek a pasik a legénybúcsúkon, pasis nyaralásokon, csapatépítőkön? Azért, mert a csoportban a férfiak egészen máshogy viselkednek, mint egyénileg

– kezdte beszámolóját Sarah a DailyStarnak

– Lehet ez azért, mert nyomás van rajtuk, hogy megfeleljenek a csapatnak. Lehet azért, mert le akar nyűgözni másokat, vagy másnak akarják mutatni magukat, mint amilyenek valójában. Ha ehhez pedig hozzáadunk némi alkoholt vagy kábítószert, akkor már a maradék gátlás is megy a kukába. Néhányan sajnos éppen emiatt úgy érezhetik egy nyaralás alatt, hogy ilyenkor nem a szokásos szabályok vonatkoznak rájuk.

Mit tegyél, hogy ne csaljon meg a párod egy "pasis nyaraláson"?

Sarah szerint nem kell rögtön kétségbe esnünk, ha a párunk éppen egy pasis kirándulásra megy, ugyanis nem feltétlen kell hűtlenséggel végződnie egy nyaralásnak. 

Ha már van benned egyfajta rossz érzés, akkor meg kell nézzük, hogy mi okozza ezt! Egy egészséges kapcsolatban nem kell, hogy bizalmatlanok legyünk csak azért a párunkkal szemben, mert nélkülünk utazik el. 

Nem szabad görcsösen irányítanunk a párunk életét, és nem szabad akadályoznunk sem, hogy jól érezze magát. Egyetlen fontos dolgot tehetünk, nyíltan és őszintén kommunikálunk vele – folytatta Sarah, majd hozzátette:

– Azt javasolnám, hogy tisztázzuk előtte, hogy számunkra mi számít megcsalásnak, hogy az elvárások egyértelműek legyenek. Ha ezekben a dolgokban különböző véleményen vagytok, az nehezíti, hogy a bizalmatok töretlen legyen a távolság során. Az viszont rengeteget segíthet a kapcsolatotokon, ha őszintén elmondod a partnerednek az aggályaidat, ő pedig meghallgatja ezeket és meg tudjátok érteni egymás nézőpontját.

Sarah kifejtette azt is, hogy érthető, ha egyes nőknek a múltbéli sérelmei miatt van egy alap bizalmatlansága minden férfi iránt, ezen a téren azonban nem szabad általánosítani, és ha úgy érezzük, hogy nem a másik adott okot a bizalmatlanságra, hanem bennünk van a "hiba", akkor azon javítsunk.

Nem baj, ha tétovázol, vagy aggódsz, de tudatosítanod kell magadban, hogy ez miért van így. Megcsaltak már korábban? Megbízhatatlannak tartod a partneredet? Tett már olyan ígéreteket, amiket nem tartott be? 

A bizalom törékeny kincs, ezért folyamatosan épül. Ha azt veszed észre, hogy a másik csak folyamatosan rombolja, akkor erről érdemes beszélnetek őszintén, és ha nem partner benne, hogy változtassatok ezen, akkor a szakítás lehet a jó megoldás. Egy kapcsolat akkor tud működni, ha mindkét ember ugyanazon az oldalon áll, és ugyanazok az értékek vezérlik őket. Egy kapcsolat az erős bizalmon alapszik – zárta sorait a szakértő.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek