A kenyér így akár napokig is friss marad!
A frissen sült, belül puha, kívül ropogós kenyér sokak álmainak netovábbját képezi: sajnos, ezt a frissességét hamar elveszti, és kiszárad, megkeményedik, esetleg penészessé válik. Szerencsére egy egyszerű trükkel meghosszabbíthatod a kenyér frissességét, és megvédheted a penészedéstől is: a Mindmegette nemrég erről a titokról rántotta le a leplet.
Tudtad, hogy a kockacukor jelentősen befolyásolhatja a kenyér eltarthatóságát? Ez egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy a kenyér hosszabb ideig friss maradjon: a kockacukor ugyanis elnyeli a felesleges nedvességet a környezetből, és optimális körülményeket teremt a kenyér tárolásához. Így a kenyér hosszabb ideig marad puha és penészmentes. Mindössze annyit kell tenned, hogy két kockacukrot teszel a kenyértartóba, különböző helyekre. Rendszeresen ellenőrizd a kockacukor állapotát, és amikor megpuhul, cseréld ki újakra!
A kenyér legnagyobb ellensége a nedvesség, ami elősegíti a penészesedést, míg a túl száraz levegő kiszárítja és megkeményíti a kenyeret. Éppen ezért fontos, hogy megfelelően tárold a kenyeret.
Fontos, hogy a kenyeret soha ne tárold hőforráshoz – fűtőtesthez, sütőhöz – közel. A magas hőmérséklet ugyanis felgyorsítja a kenyér öregedési folyamatát.