Fogyás

Kikotyogta egy orvos: ez a kínlódásmentes fogyás valódi titka

Bors

Létrehozva: 2024.08.21.

Nincs több önsanyargatás, ha ezt a módszert követed! Te is fogyni szeretnél?

 Dr. Osman Ali elárulta, hogyan fogyott 10 kilót, miután ráeszmélt, hogy változtatnia kell az életmódján. Az orvos sokat dolgozott éjszaka és a párjával is megromlott a kapcsolata, amitől mentálisan is rosszul érezte magát. Tudta, hogy változtatnia kell!

Mentálisan nem voltam a legjobb állapotban. Hosszú órákat dolgoztam, és nem törődtem az egészségemmel

– nyilatkozta a férfi, akinél 2-es típusú cukorbetegséget állapítottak meg, a diagnózis ébresztő hatású volt számára. Ali az orvosi képzés alatt sokszor járt McDonald's-ba, valamint cukros reggeliket és üdítőket fogyasztott. Belátta, hogy nagyon meghízott, és a súlygyarapodás befolyásolta az önbizalmát is.

Az ötvenes évei elején járó férfi rájött, hogy ha nem vigyáz magára, a dolgok csak rosszabb irányt vehetnek, tudva, hogy a diabétesz szövődményei például szív- és érrendszeri problémákhoz, szemproblémákhoz és vesebetegséghez vezethetnek. Ezért döntött úgy, hogy egy baráti társasággal csatlakozik egy helyi edzőteremhez. Elkezdett úszni és súlyzózni, végül egy személyi edző segítségével vált következetesebbé és tudatosabbá az étrendje és edzésprogramja tekintetében.

Nagyszerű dolog egy személyi edző, mert ő ösztönöz és figyeli a technikámat. Az edzés kevésbé könnyen kihagyható, ha tudom, hogy reggelre programot tűztem ki vele. Kihozom belőle a legtöbbet

– árulta el a titkát a férfi, aki közel 10 kilót ledobott, amihez az is hozzájárult, hogy drámaian csökkentette a cukorbevitelt és növelte a fehérjefogyasztást.

A fő étkezésem általában este van, és próbálok minél több fehérjét fogyasztani, jellemzően csirkét vagy halat. Minden nap iszom egy fehérjeturmixot

– nyilatkozta a férfi, aki a legnagyobb változást az önbizalmában tapasztalta.

A legfontosabb dolog az, hogy sokkal jobban érzem magam. Fit vagyok, egészséges vagyok, és visszanyertem az energiámat

– tette hozzá Ali, aki elárulta további tippjeit. Mint megjegyezte, mindenkinek fenntartható stratégiát kell választani,  egy egész napirendet megváltoztató, intenzív programba könnyű hamar belefáradni - írja a nypost.com. Meglátása szerint elsőre egyszerű áldozatokat kell hozni.

Ne egyél sütit a teához, és csökkentsd a desszertek számát heti kettőre

– tanácsolta a férfi, aki szerint a csoportos edzés is segíti a motiváció fenntartását.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek