trükk

Ne ess kétségbe! Így mentsd meg a levest, ha elsóztad

Létrehozva: 2024.08.20.

Mutatjuk a legjobb trükköket.

Nem kell kétségbe esni, ha elsóztad a levest. Mutatunk pár trükköt, amivel megmentheted még az ételt. Sokunk kétségbe esik, amikor kiderül, túl sok sót tett a levesbe. Nem kell azonban pánikolni, ugyanis van pár trükk, amivel fel lehet javítani és akkor már nem lehet majd érezni rajta a hibánkat - írja a Life.

Megmenthető a leves akkor is, ha elsóztad

1. Krumpli és víz

Sokan ismerik ezt a trükköt, hogy a sós levesbe elég csak beledobni egy krumplit. Ez azonban csak fél segítség, mert a burgonya vizet von el a levesből. Jobb az a megoldás, hogy a krumpli mellett más zöldségeket is teszel bele: répát, karalábét, majd vízzel vagy alaplével felhígítod. 

2. Használj tojásfehérjehabot!

Bátorság kell hozzá, de ez is egy régi praktika. A tojásfehérjét óvatosan öntsd bele a levesedbe, majd amikor megkocsonyásodik, lassan emeld ki belőle. Felszívja a sót.

3. Szódabikarbóna is megoldás

Mint tudjuk, a szódabikarbóna egy igazi csodaszer, amit ezerféleképpen fel lehet használni. A levest is meg tudja menteni. Tegyél fél késhegynyi szódabikarbónát a levesbe, ez segít mérsékelni a sós ízt. Azonban semmiképp se tegyél bele ennél többet, mert mellékíze lesz a levesnek! 

4. Édes ízt is használhatsz

Vannak levesek, melyek esetén az édes ízt is használhatsz, hogy ne érezd a sót. Egy kávéskanál almaecetet keverj össze egy kávéskanál cukorral, és kis adagonként rakd bele a levesedbe. Kóstold meg, és ellenőrizd, mikor elég az adagolás és végre ízletes a leves.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek