Egészség

Nők ezreinek jelenthet megoldást: ez az édesség csökkenti a menstruációs fájdalmat

KL

Létrehozva: 2024.08.16.

Sokaknak megváltást hozhat ez a módszer.

Amikor a menstruációs görcsök kellemetlen érzése tör ránk, sokan ösztönösen fájdalomcsillapítókhoz nyúlnak. De tudtad, hogy az, amit eszel, döntő szerepet játszhat a problémák leküzdésében?

Csokoládé édesség desszert sablon
A csokoládé segíthet a mensturációs görcsök csökkentésében Fotó: Pexels

A brit Benenden Health egészségügyi szakértői most összeállítottak egy listát azokról az élelmiszerekről, amelyek segíthetnek enyhíteni a menstruációs tüneteket, és az étcsokoládé ezen előkelő helyen szerepel. A csokoládé utáni vágyakozás a menstruáció alatt nem ritka – és a jó hír az, hogy segít is! Bár sokan inkább a tejcsokoládét kedvelik, ám ilyenkor az étcsokoládé a jobb választás. Ugyanis magnéziumban gazdag, ami segíthet ellazítani az izmokat és enyhíteni a méhösszehúzódások okozta fájdalmat.

Az étcsokoládéban többször annyi antioxidáns van, mint a zöld teában vagy a vörösborban. Olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek segíthetnek csökkenteni a vérnyomást, javíthatják a koleszterinszintet és az agyműködést, valamint segítik a szervezetet az inzulin kezelésében

– olvasható a Zoe egészségügyi weboldalon, amely megjegyzi, hogy magas a vas-, magnézium-, réz- és mangántartalma ennek az édességnek.

Figyelmeztetett azonban arra, hogy ugyanakkor „egyes étcsokoládék magas finomított cukor- és adalékanyag-tartalommal rendelkeznek” – írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek