Hogyan töltik fel energiával magukat a magyar olimpikonok és milyen finomságokat esznek, amikor éppen nem egy hatalmas kihívásra készülnek? Ismerjük meg híres sportolóink kedvenc ételeit.
ötszörös olimpiai bajnok úszó
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:
Elkészítési idő: 75 perc
1 adag: 440 kcal
A legendás úszónő gyerekkorában nem szerette a rakott kelt, de ma már ez az egyik kedvence, és gyakran készíti a családjának is - írja a Fanny magazin.
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:
olimpiai bajnok kajakozó
Hozzávalók (4 személyre):
A tésztához:
A töltelékhez és a tálaláshoz:
Elkészítés:
bronzérmes öttusázó
Hozzávalók:
A pizzatésztához (6-8 db pizzához)
Elkészítés:
Tudtad?
Az öttusázó rajong a tésztáért és a pizzáért, így a tokiói olimpia után a bronzérem megszerzése után is egy óriási pizzával ünnepelt.
háromszoros olimpiai bajnok kardvívó
Hozzávalók (4 személyre):
Elkészítés:
TRÜKK
Az igazi mártást négy-öt órán keresztül főzik. Ha van rá időnk, érdemes nekünk is így csinálni, sokkal selymesebb lesz.
Elkészítési idő: 85 perc
1 adag: 720 kcal
Hozzávalók:
Elkészítési idő: 60 perc + kelesztés
TRÜKK
A szép és finom szalagos fánk titka, hogy nagyon alaposan ki kell dolgozni a tésztát, különben sűrű és nehéz lesz, és nem alakul ki a szalag sem.
A kardvívót édesanyja bármikor le tudja venni a lábáról egy hatalmas tálca szalagos fánkkal, amiről persze nem hiányozhat a rengeteg porcukor sem!
háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó
Hozzávalók (4 személyre)
Elkészítés:
Elkészítési idő: 30 perc
Az egykori vízilabdázó szívéhez közel áll az olasz konyha, de mivel teljes értékű növényi étrendet követ, így ezt a gombás-tésztás finomságot növényi tejszínnel készíti el.