Sorozat

5 anya-lánya sorozat, amit látnod kell

Bors

Létrehozva: 2024.09.23. 11:00

Nincs is jobb annál, amikor anya és lánya olyan történetet követ nyomon némi nassolnivaló, sok-sok nevetés vagy éppen sírás kíséretében, amiben egy picit magára és egymásra ismerhet.

A következő sorozatokat nézve ez biztosan megtörténik! - írja a Fanny magazin.

Nincs is jobb annál, amikor anya és lánya olyan történetet követ nyomon némi nassolnivaló, sok-sok nevetés vagy éppen sírás kíséretében, amiben egy picit magára és egymásra ismerhet Fotó: Pexels

Az örök klasszikus 

A valaha volt legkedveltebb sorozat a témában, a Szívek szállodája az egyedülálló és független anya, Lorelai és kamaszlánya, Rory mindennapjait, és a közöttük fennálló irigylésre méltó kapcsolatot mutatja be. A 7 évad alatt nemcsak a szereplőknek, de nekünk nézőknek is részünk van sírásban és nevetésben, humorban és érzelmekben, bonyodalmakban és megható pillanatokban, családi viszályokban és szerelmekben, vagyis az élet nagy dolgaiban. Nem véletlenül nem lehet megunni!

A drámai kikapcsolódás

A 2 évados, összesen 14 részes Hatalmas kis hazugságok című drámai hangvételű, anyákat és gyermekeiket a középpontba helyező széria nem feltétlenül ígér könnyed órákat, viszont izgalmakat annál inkább, hiszen a felszínen tökéletes életek titkokat rejtenek. A Liane Moriarty azonos című regénye alapján készült alkotásban az anya-lánya kapcsolat is nagy szerepet kap: Madeline és nagyobbik lánya, a kamasz Abigail kapcsolata nem teljesen idilli, a kölcsönös szeretet azonban mindvégig ott van közöttük minden múlt- vagy éppen jelenbéli nehézség ellenére.

Múlt és jelen talákozása

A 2 évadot megélt Ginny és Georgia egy hamisítatlan anya-lánya sztori, mégsem hétköznapi történet. Az édesanya csupán 15 éves volt, amikor világra hozta lányát, aki a sorozat idején szintén ennyi idős. A kis korkülönbség alig látható kettejük között, főleg, hogy a fiatal lány sokkal felnőttesebb, míg anyja gyakran viselkedik kamaszként, ráadásul a múltját is rejtegeti. Vajon sikerül beilleszkedniük egy olyan kisvárosba, ahol furcsán néznek rájuk? És mi lesz kettejük viszonyával, amikor a felszínre kerül a súlyos titok?

Az életszagú vígjáték

Sam Fox, az életközepi válsággal küzdő, 50-es évei elején járó színésznő egyedül neveli három lányát. A szókimondó és szarkasztikus humorú anya a mindennapokban karrierje mellett igyekszik a nevelésükben helyt állni, miközben a szomszédban lakó, és gyakran betoppanó anyjával való kapcsolatát is próbálja egyenesben tartani. Az 5 évados Jobb idők egyszerre humoros és keserű, hiszen minden viszontagságával együtt mutatja be az anya-lánya kapcsolatok színes palettáját.

Egy jobb jövő reménye

A 2021-es drámasorozat, az Egy szobalány vallomása szintén egy könyvadaptáció, amelyben az írónő, Stephanie Land saját történetét dolgozza fel. A fiatal anya egy bántalmazó párkapcsolatból menekül el kislányával, és takarítónőként kezd dolgozni, hogy megélhetést biztosítson maguknak. Alex egyszerre harcol a szegénység, a hajléktalanság és gyermeke apja ellen, mindeközben csak egy dolog lebeg a szeme előtt: mindentől megóvni a lányát. A történetben a főszereplő saját anyjával való kapcsolata is fontossá válik. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek