Egészség

Figyelmeztetést adott ki az orvos: ezért ne roppantsd ki soha a nyakad - Videó

KL

Létrehozva: 2024.09.06.

Ezzel egy súlyos betegség kialakulását kockáztatod.

Egy orvos ijesztő figyelmeztetést adott ki, arra buzdítva az embereket, hogy a lehetséges egészségügyi kockázatok miatt soha ne ropogtassák a nyakukat.

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Figyelmeztet az orvos ezért nem szabad a nyakunkat ropogtatni Fotó: Pexels

Az amerikai Ever Arias doktor szerint, ha ezt megtesszük, fennáll a nyaktörés vagy akár a stroke kockázata is. Sokan szeretik kiroppantani a nyakukat, vagy ugyanezen okból csontkovácsot felkeresni, hogy enyhítsenek a fájdalmat. Bár ez általában ártalmatlan, Dr. Arias figyelmeztetett, hogy veszélyes lehet, ha helytelenül végzik.

Egy másik felhasználó videójára reagálva, amelyben arról beszélt, hogy „saját kezűleg” törte ki a nyakát, amikor megpróbálta kiroppantani azt. A szakember így nyilatkozott az esetről:

Szóval volt egy 20 év körüli páciens, aki besétált a sürgősségi osztályra, miután azt mondta, hogy megpróbálta kiroppantani a nyakát, és a második alkalom után, amikor ezt tette, egy csattanást hallott, és nagy fájdalmai lettek. Besétált a sürgősségire, miután megnézték és megvizsgálták, kiderült, hogy nyaki kompressziós törése van (egy csigolya (a gerinc csontja) törése).

Elmondta, hogy kollégái láttak már olyan betegeket, akik agyvérzést kaptak, miután „egy csontkovács megpróbálta kezelni a nyakát”. A szakember elárulta, hogy a végén csigolyaartéria-szakadása lett a páciensnek, ami stroke-ot okozott nála.

− Ezért fontos, hogy ha csontkovácshoz megyünk, mondjuk meg neki: »Ne nyúljon a nyakamhoz« - idézi a Mirror Ever Arias szavait.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek