Felháborító

„Elválok a férjemtől a vacsora miatt – szánalmas volt az öt szavas kifogása”

N.T.

Létrehozva: 2024.09.26.

Egy nő azt állítja, azért válik el a férjétől, mert a férfi nem főzött neki vacsorát egy hosszú munkanap után, amikor pedig számonkérte csak egy „szánalmas”, öt szavas kifogást kapott.

Elég egy apróság, hogy egy kapcsolat kicsússzon a kezünkből.

nő, szomorú, dilemma, bizonytalanság, anyuka, anya
Fotó: Unsplash.com

Amikor válásra vagy szakításra gondolunk, sokan azt feltételezzük, hogy a hosszú távú kapcsolatok csak azért mennek tönkre, mert az egyik fél megcsalta a másikat. A valóságban azonban egyesek egyszerűen csak eltávolodnak egymástól, vagy az a sok kis apró dolog, amiket már évek óta elraktároztak magukban hirtelen összegyűlik és úgy érzik, már nem akarják tovább folytatni a dolgokat.

Ez utóbbi az, ami miatt egy nő kijelentette, hogy elhagyja a férjét, akivel már két éve él együtt. Méghozzá azért, mert állítása szerint a férfi soha nem segít a ház körül, annak ellenére, hogy kevesebbet dolgozik, mint ő, és így több szabadideje van, és még akkor sem hajlandó a kisujját sem mozdítani, amikor segítséget kér.

Azonban az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a férfi „megígérte”, hogy főz neki vacsorát, mire hazaér a 12 órás műszak után, a nő végül a semmire érkezett haza. Amikor pedig megkérdezte, hogy mégis miért nem főzött a férfi egy „szánalmas” kifogást adott neki.

A Redditre írt bejegyzésében azt mondta:

„A legtöbb házimunkával, beleértve a barkácsolást/karbantartást teljesen elakadtam. A férjem az ideje nagy részét YouTube-nézéssel vagy alvással tölti. Többször próbáltam már levezetni az érzéseimet neki, a legtöbbször kedves módon, de nem működött. Olyan is volt már, hogy elvesztettem a hidegvéremet, de ez nem segített”

– kezdi a Redditen a sztoriját a nő, majd így folytatja:

„Már három hete nem dolgozik, alig végez házimunkát. Leginkább tévézéssel és alvással tölti az idejét. Megígérte nekem, hogy főz valamit, amikor hétfőn hazajövök a munkából. Egy 12 órás műszak után hazajövök ilyenkor haza, erre azt látom, hogy nem főzött.

Megkérdeztem tőle, hogy mégis miért nem készített vacsorát, amire egyszerűen csak annyit mondott: „Nem volt kedvem főzni”. Ezzel úgy felhúzott, hogy elmentem és vettem magamban valami gyorskaját, és amikor hazaértem még számonkért, hogy neki miért nem hoztam enni. Mondtam neki, hogy azért, mert nem főzött, ahogy ígérte, és nem tisztelt engem, így én sem fogok rá tekintettel lenni.

A nő ezt követően arra jutott, hogy az lesz a legjobb, ha elkészíti inkább magának előre azt az ételt, ami az ilyen hosszabb műszakra elegendő lesz neki. A férfi pofátlansága azonban annyira határtalan, hogy amíg felesége dolgozott, megette a következő műszakjára készített adagját.

A nő ezek után erősen fontolgatja a válást, ugyanakkor nem tudja mit tegyen, mert állítása szerint még ezek ellenére is szereti a férjét. Szeretné, ha a házasságuk működne, de egyszerűen nem tudja, hogy hogy hogy tegye „csapatjátékossá” a férfit, amikor az egyáltalán nem akar az lenni. 

Nem meglepő módon a bejegyzéshez rengeteg komment érkezett, a legtöbben pedig válásra buzdítják a nőt, és rámutattak arra, hogy egy kapcsolaton mindkét félnek dolgoznia kell, és nyilvánvaló, hogy ez náluk nincs így és nem is lesz.

Ne érezd a magad kötelességednek, hogy többet tegyél. Egy kapcsolathoz mindkét félnek meg kell dolgoznia azért. Ő nem csak hogy nem hajlandó a maga részét beletenni, de még arra is törekszik, hogy a te dolgodat megnehezítse. Én már régen elhagytam volna. Már csak az igazságtalan munkamegosztás miatt is elmenekültem volna…”

– fogalmazott például az egyik hozzászóló, míg a Mirror szerint egy másik ezt írta:

Nyilvánvalóan nem törődik az érzéseiddel, és nem tisztel téged. Elvárja, hogy mindent te csinálj, amíg ő ül a seggén ül. Én már régen leléptem volna a helyedben.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek