Tippek

Ez az 5 legjobb étel, amitől jobban megy majd a tanulás a suliban

L.A.

Létrehozva: 2024.09.07.

A nasik segíthetik a koncentrálást és energiát adnak.

A tanuláshoz fontos, hogy koncentrálni tudjanak a gyerekek, ehhez pedig egyáltalán nem mindegy, milyen ételeket visz magával tízóraira és uzsonnára. Az sem mindegy ráadásul, hogy ezeket mikor fogyasztja el a gyerek - írja a mindmegette.hu.

Fotó: Pixabay

1. Ha beér az iskola

Miután beért gyermekünk az iskolába, nyugodtan ehet friss gyümölcsöt, amely vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag, magas cukortartalma miatt pedig rengeteg energiát ad. Érdemes tudni, hogy az agyserkentő ételek közül a dobogós helyen a bogyós gyümölcsök állnak. Ilyen például az áfonya, az eper, a málna vagy a szeder, amelyek jelentős mennyiségű flavonidot tartalmaznak, amelyek jó hatással vannak a memóriára, valamint hozzájárulnak az olyan fehérjék termelődéséhez a szervezetben, amelyek megakadályozzák az agysejtek pusztulását.

2. Rövid szünetben

Amennyiben a gyereknek nem marad ideje enni, akkor nagyon jól jönnek az olyan olajos magvak, mint például a mandula, a mogyoró és a diófélék. Ezek ugyanis serkentik az agyműködést, jelentős mennyiségű energiát adnak, így tökéletes nassolnivalók, ha gyors segítségre van szükség.

3. Tesi óra előtt

Testnevelés óra előtt egy órával már jobb, ha semmit sem eszik a gyerek, előtte is csak egy könnyű fogás ajánlott. Ilyenkor jó választás lehet a friss, ropogós zöldség, ami mellé készíthetünk neki finom, joghurtos, zöldfűszeres mártogatóst, ha azt hűtőbe tudja tenni.

4. Szendvics

Amennyiben nincs befizetve a gyermekünk ebédre, akkor készítsünk neki sovány húsokból, például párolt vagy sült csirkemellből szendvicset, amit ízlés szerint gazdagítsunk salátával, paprikával, paradicsommal, uborkával. Emellett részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű, tönköly, durum és zablisztből készült kenyereket, zsömléket.

5. Dolgozat előtt

Dolgozat előtt segíthet egy kis édesség, például étcsoki. Ez kiváló triptofán forrás, amely hozzájárul a mentális egészséghez, pozitív kedélyállapothoz, valamint a jó kognitív funkciók fenntartásához. Emellett tartalmaz egyéb stresszoldó ásványi anyagokat is, mint a magnézium.

+1. Víz

A gyerekek hajlamosak megfeledkezni a megfelelő folyadékfogyasztásról, pedig nagyon fontos, hogy tanulás közben is eleget igyanak, ugyanis ezzel elkerülhető a fejfájás és a fáradékonyság. Természetesen a legjobb választás a sima csapvíz vagy az ásványvíz, de ha azt nem szívesen issza meg a gyerek, akkor készíthetünk neki citromos vizet vagy gyümölcsteát, gyógynövényteát, lehetőleg cukor nélkül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek