egészség

Figyelem! Ezt teszi a testeddel a hagymatea

Létrehozva: 2024.09.28. 14:30

Erről mindenképpen tudni kell.

Nagyanyáink hatásos köhögéscsillapítóját manapság is érdemes alkalmazni az őszi megfázásos időszakban. A változatos tüneteket enyhítő természetes gyógymód az egész családnak segítség lehet - írja a Fanny Magazin

A hagymatea nagyon egészséges

Gyógyír a torokra

A gyógyteák nyákoldó hatását jól ismerjük, a kakukkfű és hársfa mellett a vöröshagyma is tökéletes erre. A megfázásos tünetek csillapításán kívül gyulladások csökkentésére és fertőzések gyógyítására is igénybe vehetjük.

Megoldás házilag

A vöröshagyma száraz és hurutos köhögésre, légcső- és gégehurutra, felső légúti panaszokra is kitűnően alkalmas, ráadásul költséghatékony és néhány perc alatt elkészül.

Kell bele a héja

Felhasználhatjuk csak a héját, a héj alatti egy-két réteg hagymahúst, de az egész héjas hagymát is, amit egyszerűen forraljunk fel vízzel, majd forrás után alacsony hőfokon pároljuk. Szűrés után még melegen kortyolgassuk el.

Kerüljük el a fémet

A külső saras héjrétegeket mindig szedjük le, alaposan mossuk meg a hagymát, és arra is figyeljünk, hogy penészmentes legyen a zöldség. Érdemes szűrt, tisztított vizet használni, illetve kerülni a fém edényeket a főzés során.

Igyuk meg lefekvés előtt

A nap folyamán bármikor kortyolgathatjuk, de lefekvés előtt különösen érdemes egy csészével meginni a gyógyító nedűből, amivel az éjszakai kínzó és véget nem érő köhögést is megelőzhetjük.

Mi fán terem?

Immunerősítő csodaszerként emlegetik az idősebb generáció tagjai, nem is véletlenül: a vöröshagyma A-, C-, E- és B-vitaminokat tartalmaz, emellett olyan ásványi anyagokat, mint például a nátrium, kálium, foszfor, folsav, magnézium, vas. 

Pár nap alatt hat

A betegségtől és az adott szervezettől is függ, hogy mikor jelentkezik a tea hatása, ami általában 3-5 nap alatt szüntetheti meg a köhögést.

Turbózzuk fel!

Ízlés szerint mézzel, citrommal, gyömbérrel, naranccsal és karamellizált cukorral is felturbózhatjuk a hagymateánkat, ami barnás vöröses színt kap a főzés során.

Ne féljünk az íztől!

Azt gondolhatjuk, hogy intenzív hagymaíz vár ránk, de sokkal inkább gyümölcsösséget idéz a tea aromája, ha pedig beízesítjük, biztosak lehetünk benne, hogy az egész konyhában kellemes őszi illatok terjengenek majd.

Megbízható forrásból

Lehetőleg jó minőségű terméket vásároljunk, hiszen a vegyszermentesség első számú szempont, ha gyógyászati célzattal szeretnénk felhasználni a hagymát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek