Mobil

Gyorsan merül a mobilod? Így használd tényleg okosan a telefonod

SK

Létrehozva: 2024.09.14.

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, akkor nem merül gyorsan a telefonod.

Sok tényező befolyásolhatja az üzemidőt, így nem csak az akkumulátor meghibásodása tehető felelőssé, ha bizonyos napokon gyorsabban csökken a százalékjelző. Szerencsére apró praktikákkal visszafoghatjuk a telefon merülését. A Fanny összeállítása sokat segít.

Fotó: Pexels

 

 

1

A képernyő beállításai

A fényerő lejjebb állításával, az automatikus fényerő bekapcsolásával és sötét megjelenítési móddal redukálhatjuk az energiafogyasztást. Célszerű mozgó háttér helyett fotót beállítani, és a zárolási képernyőt is üresen tartani. Kapcsoljuk ki a felesleges hang- és rezgőjelzéseket is, és kapcsoljuk ki a képernyőt, amikor letesszük a telefont.

 

2

Aktív szolgáltatások

Az állandóan működő Bluetooth és a helymeghatározás nagy mértékben fogyasztják az aksit, így ezeket is érdemes csak akkor működtetni, amikor tényleg szükségünk van rájuk. Sok alkalmazás maga aktiválja a GPS-t, erre is figyeljünk.

 

3

Amik futnak a háttérben

A háttérben futó alkalmazások folyamatosan használják a telefon energiaforrásait, ezért célszerű őket akár minden használat után, de legalább pár óránként bezárni. Sosem használt applikációk is működhetnek látatlanul, ezek szintén fogyasztanak. Nézzük át időnként a telepített programokat, és szortírozzunk!

 

4

Egyszerre csak egyet

Tipikus hiba, hogy elfelejtjük kikapcsolni a wifit-t, miközben rácsatlakozunk a mobilnetre, vagy éppen fordítva. Legyünk körültekintőek, mert a kettő együtt komolyan meríti a készüléket.

 

5

Speciális üzemmód

Telefonunk teljesítményét szoftveresen is szabályozhatjuk, ha bekapcsoljuk az energiatakarékos vagy eco üzemmódot. Ezzel mérsékeltebb lesz az energiafogyasztás, ám jó, ha tudjuk, hogy ilyenkor több korábban beállított funkció (például bizonyos értesítések) szünetelnek.

 

6

Védelem appokkal

Léteznek Android és iOS készülékre is letölthető akkumulátor-kímélő applikációk, melyek folyamatosan nyomon követik az akku töltöttségi szintjét, és figyelmeztetnek, ha ez nem megfelelő. Arra is képesek, hogy kikapcsolják a háttérben futó appokat, ezzel optimalizálva a működést.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek