Mind a tíz ujjadat meg fogod nyalni utána!
A panír kellemes textúrát ad a húsoknak, halaknak, zöldségeknek, és az étel ízét is különlegesebbé teszi. Leggyakrabban a liszt, tojás, zsemlemorzsa kombinációt használja mindenki, de ha ezen variálunk, még finomabb eredményt érhetünk el.
A panírozás akkor jó igazán, ha belül igazán szaftos az étel, kívül pedig ropogós. Ha a zsemlemorzsát zabpehellyel helyettesíted, akkor pedig még ropogósabbá és izgalmasabbá teheted az ebédet.
Ezt kétféleképpen is megtehetjük: az első esetben teljesen lecseréljük a zsemlemorzsát, és csak apró szemű zabpehelybe hempergetjük az előzőleg lisztbe és tojásba forgatott húst, halat vagy zöldséget. Ebben az esetben extra ropogós lesz a végeredmény.
A másik megoldás, ha a zabpelyhet ledaráljuk, és ebbe az apró szemcsés, szinte már liszt állagú zabpehelybe vonjuk be az előzőleg tojásba áztatott húst, halat vagy zöldséget. Ekkor sokkal lágyabb, mégis ropogós lesz a végeredmény - írja a mindmegette.hu.