Recept

Ha így panírozol, extrán ropogós bundával vehetsz le mindenkit a lábáról

L.A.

Létrehozva: 2024.09.02.

Mind a tíz ujjadat meg fogod nyalni utána!

A panír kellemes textúrát ad a húsoknak, halaknak, zöldségeknek, és az étel ízét is különlegesebbé teszi. Leggyakrabban a liszt, tojás, zsemlemorzsa kombinációt használja mindenki, de ha ezen variálunk, még finomabb eredményt érhetünk el.

Fotó: Pexels

A panírozás akkor jó igazán, ha belül igazán szaftos az étel, kívül pedig ropogós. Ha a zsemlemorzsát zabpehellyel helyettesíted, akkor pedig még ropogósabbá és izgalmasabbá teheted az ebédet.

Ezt kétféleképpen is megtehetjük: az első esetben teljesen lecseréljük a zsemlemorzsát, és csak apró szemű zabpehelybe hempergetjük az előzőleg lisztbe és tojásba forgatott húst, halat vagy zöldséget. Ebben az esetben extra ropogós lesz a végeredmény.

A másik megoldás, ha a zabpelyhet ledaráljuk, és ebbe az apró szemcsés, szinte már liszt állagú zabpehelybe vonjuk be az előzőleg tojásba áztatott húst, halat vagy zöldséget. Ekkor sokkal lágyabb, mégis ropogós lesz a végeredmény - írja a mindmegette.hu.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek