Háztartási tipp

Kiömlött az olaj? Ezekkel az alapanyagokkal percek alatt feltakaríthatod!

H. A.

Létrehozva: 2024.09.12.

Igazi rémálom feltakarítani a kiömlött olajat, ám szerencsére van megoldás a problémára!

Nincs is annál rémesebb, amikor véletlenül feldől a műanyag flakon és kiömlik az étolaj, esetleg leesik az olívaolajos üveg és mindent beborít a tartalma - kész rémálom feltakarítani utána! Szerencsére léteznek olyan szuper szerek, amelyekkel könnyedén felszedhetjük a földről vagy a padlóról a sikamlós anyagot. További jó hír az, hogy ezek nagy eséllyel mindenki konyhaszekrényében megtalálhatók: a Mindmegette nemrég ezeket az alapanyagokat sorolta fel.

olívaolaj
Így takaríthatod fel könnyedén a kiömlött olajat / Fotó: Unsplash.com

Megszokásból valószínűleg a papírtörlőért nyúlsz, ha kiömlik az olaj, ám ha ezt a módszert választod, számíts arra, hogy vékony olajréteg marad a felületen. A megoldás ezért valamilyen nedvszívó granulátum használata – például a liszt vagy a kukoricakeményítő tökéletesen megfelel. Ezeknek a keményítőtartalma ugyanis magához vonzza a folyadékot. A búzalisztben lévő glutén ráadásul még inkább az olajhoz tapad és felszívja azt, így még egyszerűbb a dolgod. 

Ha legközelebb kiömlik az olaj, egyszerűen szórj rá lisztet vagy kukoricakeményítőt, hagyd állni néhány percig, majd söpörd fel az olajjal átitatott szemcséket.

A liszten és a kukoricakeményítőn kívül más konyhai alapanyag is megbirkózik az olajszennyeződéssel. A só és a szódabikarbóna is jó választás, hiszen a sóvegyületek nem oldódnak fel az olajban, így ezek is magukba szívják az olajat és megőrzik szemcsés szerkezetüket is.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek