Egészség

Figyelmeztet a gyógyszerész: két súlyos betegség jelentkezhet ezen a testrészen

KL

Létrehozva: 2024.09.15.

Ha ezeket időben észreveszed, akár az életet is menthet.

Egy gyógyszerész elárulta, hogy egy szakértő szerint az emberek lába segíthet felismerni a súlyos egészségügyi problémákat.

lábak, láb, foot, feet, illusztráció
Fontos figyelmet fordítanunk a lábunk egészségére is Fotó: Pexels

A legtöbben nem fordítanak nagy figyelmet a lábuk egészségre, de ha fáznak az ujjaink, vagy egy vágás keletkezik rajta, ami nem gyógyul, akkor az egyértelművé válik, hogy valami nincs rendben. A gombás körömfertőzés jeleitől kezdve sok mindenre fény derülhet, ha egy kicsit közelebbről megnézed a lábadat - és egyértelművé válik, mikor kell felkeresned a háziorvosodat.

Most Noel Wicks, gyógyszerész és az Excilor tanácsadója, elárulta, hogy a szívbetegség és a cukorbetegség a legsúlyosabb betegségek közé tartozik, és ezek a lábadon is jelentkezhetnek. Kifejtette:

Szemmel kell tartanunk a lábunk egészségét, beleértve a körmeinket is, mert ez hatással lehet az általános egészségi állapotunkra, és [komoly] egészségügyi problémák figyelmeztető jele is lehet.

Minden lábfej 26 csontból, 30 ízületből és több mint 100 izomból áll, de számos véredény is található benne. A lábujjakhoz vezető erek aprók, így nem kell sok ahhoz, hogy eltömődjenek zsírral - ami a szívbetegségek egyik jele lehet. A gyógyszerész elmagyarázta, hogy ez a folyamat hideg, zsibbadt, fájdalmas vagy duzzadt lábakat okozhat. Wicks hozzátette:

− A lábujjkörmök megvastagodása és törékenysége is szívbetegségre utalhat.

A szakember azt javasolta, hogy figyeljünk a következő figyelmeztető jelekre a lábakon: bizsergés, égő érzés vagy fájdalom, a tapintásérzékelés elvesztése, repedezett, száraz bőr, hólyagok és sebek, amelyek nem gyógyulnak be, gombás fertőzések (beleértve a sárga, megvastagodott körmöket) és lábgombásodás - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek