Konyhai tipp

5 étel, amit sose süss air fryerben – felrobbanhat!

L.A.

Létrehozva: 2024.10.02. 11:30

Bizonyos ételek bajt okozhatnak.

Az air fryer hasznos, megkönnyíti a főzést, ám nem minden készíthető el benne, sőt, van, amit egyenesen tilos beletenni! Nemcsak a készülék lesz koszos, de akár égési sérüléseket is okozhatnak. Mutatjuk, mit nem szabad air fryerben sütni a mindmegette.hu szerint.

„I’m Making My Entire Christmas Dinner In An Air Fryer – I Get The Crispiest Roasties Ever”
Az air fryer sem jó mindenre...  Fotó: Northfoto

1. Tésztás-szószos ételek

A nyers tésztát nem lehet elkészíteni az air fryerben, hiszen azt forrásban lévő sós vízben kell puhára főzni, de nemcsak a száraztészta tiltólistás, hanem a különféle szaftos-szószos ételek is. A mártások a forró levegős sütőben a keringetés hatására szétfröccsenhetnek, és nemcsak a gép belseje lesz koszos, hanem akár mi is megégethetjük magunkat, amikor kinyitjuk az air fryert.

2. Popcorn

Az air fryerek nem képesek olyan magas hőmérsékletet elérni, amin rendesen kipattogna a kukorica, ráadásul a levegő keringetésének hatására az apró szemek beragadhatnak a fűtőelembe, ha pedig beleégnek, kárt tehetnek a gépben.

3. Szárított fűszerek, magvak

A keringetett levegő ezeket szétfújja, feltapadnak az edény belső falára, a fűtőelemre és odaéghetnek. Ha fűszeres húst teszel az air fryerbe, akkor készíts olajjal nedves pácot és azzal kend be a húst!

4. Lágy sajtok

A kiválóan olvadó, lágy sajtok, mint a mozzarella vagy a camembert se kerüljön egymagában az air fryerbe, ugyanis szétfolynak, könnyen letapadhatnak, leéghetnek.

5. Szőlő és cseresznye

Az apró gyümölcsök különösen veszélyesek, mivel könnyen szétrobbanhatnak. Ha egy kicsi kevert süteményt készítenél az air fryerben, vagy valami szőlős finomságot, vágd apró darabokra és úgy keverd a tésztába, vagy süsd meg hagyományos sütőben!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek