Praktikus

8 tuti tipp, hogy véget vess a hajhullást

Bors

Létrehozva: 2024.10.19. 15:20

Segítünk abban, hogyan legyen a legegészségesebb a hajad.

A lefolyóba kerülő hajszál könnyen dugulást okozhat, amit jobb megelőzni, hisz rengeteg bosszúságot és jelentős anyagi veszteséget képes okozni. Szerencsére a tisztításra számos egyszerű, házilag is kivitelezhető módszert bevethetünk. Mutatjuk a legjobbakat!

 

1. Állítsuk meg a hajhullást!

Sajnos a hajhullás mögött rengeteg dolog állhat: életkor, stressz, nem megfelelő táplálkozás, vitaminhiány, nőgyógyászati panaszok, hormonális változások, pajzsmirigyproblémák, a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok, helytelen hajápolási szokások, vitamin- és ásványi

anyag hiány, de akár örökölt hajlam is előidézheti. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy bele kellene törődnünk, hiszen sok mindent tehetünk ellene.

2. Masszírozzuk a fejbőrt

Hajmosás közben masszírozzuk át alaposan a fejbőrt: ez javítja a fejbőr vérkeringését, és ezzel serkenti a haj növekedését. Ráadásul, ha különleges hatóanyagokkal dúsított sampont használunk, ezek a hasznos vegyületek sokkal mélyebbre bejutnak a fejbőrben.

3. Bánjunk csínján a hővel

A forró hajegyenesítő vagy hajsütővas, különösen, ha festjük is a hajunkat, törheti és elvékonyíthatja a hajszálakat. Ami a hőformázást illeti, először mindig spricceljünk hővédő spray-t a hajunkra, hogy megvédjük a hajszárítónk és hajvasalónk által okozott sérülésektől. Mindig kerüljük a legforróbb fokozat használatát.

4. Az egészséges étrend is segíthet

Hajunk tökéletes tükörképe egészségi állapotunknak. Így nem véletlen, hogy hajkoronánk szépségének megőrzéséhez nagyban hozzájárulhatunk az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozással. A helyes étkezés azonban nem kell, hogy bonyolult legyen: hagyjuk abba a dohányzást, együnk vitaminokban gazdag zöldséget, gyümölcsöt és részesítsük előnyben a fehérjedús élelmiszereket.

5. Pótoljuk a hiányzó vitamint

A helyes táplálkozás mellett fontos a vitaminpótlás kúraszerűen vitaminkészítményekkel, vagy olyan ételek fogyasztásával, melyek nagyobb arányban tartalmazzák a haj számára fontos A-, B-, H-, E-vitaminokat. Mindemellett elengedhetetlen, hogy szem előtt tartsuk a cink, vas, jód, szelén, réz, kalcium, foszfor, szelén és magnézium bevitelét is.

6. A gyógynövények erejével

A vitaminok szedése mellett remekül beválik, ha bizonyos növények, például a csalán, a mezei zsurló, a rozmaring főzetét használjuk a fejbőrünkre. A rozmaringban lévő vegyületeknek, olajoknak köszönhetően olyan hormonális folyamatok indulnak be a szervezetben, amik gátolják a hajhullást, emellett serkentik a vérkeringést a fejbőrben és elősegítik a szálak növekedését.

7. Egyszerre csak keveset

A haj leghatékonyabb szövetségese nem más, mint a ricinusolaj. Hashajtó hatása miatt a gyógyszertárban egyszerre legfeljebb 30 ml-t adnak belőle, de ennyi is elég lesz néhány hétre. Az olaj képes leküzdeni a fejbőr fertőzéseit és elősegíti az egészséges hajnövekedést.

(FANNY)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek