TIPP

A TikTok kedvenc növényorvosa undorító dolgot talált a magyarok kedvenc fűszerében – videó

H. M.

Létrehozva: 2024.10.25. 15:30

A fűszerekre érdemes jobban vigyázni, ugyanis a bogarak észrevétlenül is hatalmas károkat tudnak okozni.

A konyhai háztartás alapvető elemei a fűszerek. Azonban, ha nem figyelünk eléggé rájuk, akkor a bogarak és egyéb rovarok alaposan ki tudnak szúrni az emberrel. 

A bogarak számára tökéletes klímát biztosítanak a fűszerekkel teli tárolók (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels/Marta Branco

A bogarak elleni védekezés

A fűszerek tárolására számtalan mód létezik: üvegcsék, műanyag dobozok, fából kimunkált tárolók, de a házilag fabrikált dobozok is idetartoznak. Minden fűszert érdemes kétszer is ellenőrizni, hogy megfelelően zárnak-e a fedelek és elegendő védelmet nyújt-e számukra az, amiben tároljuk őket. Ugyanis Gyuris Rita növényorvos kellemetlen felfedezést tett konyhájában: dohánybogarak szállták meg a fűszereit. A dohánybogár szárított növényi anyagokba és a dohányba fészkeli be magát, így téve fogyaszthatatlanná az ételeket. 

A dohánybogár legismertebb jellemzője, hogy a fűszerek összecsomósodnak hatásukra és kézzel sem lehet szétválasztani a fűszerdarabokat. A frusztráló felfedezés általában későn jön, így a már lárvákkal és atkákkal teli fűszereket ki kell dobni és ez a megelőzés 0. lépése. A következő lépés a takarítás, ilyenkor érdemes minden felületet megtisztítani beleértve a tárolókat, majd végül fagyasszuk le a még érintetlen fűszereket a dohánybogarak biztos elkerülése érdekében. A konyhát megszálló rovarok elleni praktikák szerteágazóak, és azért van ennyi belőlük, mert a fürdőhelyiségen kívül ez a leggyakrabban kórokozók által veszélyeztetett terület. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek