Demencia

Egy huszonéves testvérpár mindkét tagjánál ugyanazt a gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálták

K.B.

Létrehozva: 2024.10.02. 12:16

A fiúk belenyugodtak, hogy már csak néhány évük van hátra.

Borzasztó érzés lehet átélni, amikor az éppen csak felnőttkorúvá vált gyermekünkről kiderül, hogy nem kapott esélyt a sorstól arra, hogy boldogan megöregedjen, hanem huszonéves korában kiderül, hogy halálos beteg. Ezt egy szerencsétlen édesapának háromszorosan kell megszenvednie, ugyanis a gyermekeinek ugyanazzal a halálos, és egyben gyógyíthatatlan betegséggel kell együtt élniük, ami a feleségét 52 éves korában elszakította tőle. A fiai a 23 éves Cian Adams, és a bátyja, a 28 éves Jordan ugyanis frontotemporális demenciában (FTD) szenved, amelyet a fiatalkori Alzheimer-kórnak is neveznek.

cian adams and jordan adams
Cian Adams és Jordan Adams elválaszthatatlanok születésük óta /Fotó: JustGiving

A Metro magazin számolt be a család fájdalmáról, és arról írt, hogy ez a betegség az agy elülső részében található idegsejtek károsodását okozza, és 10-15 éven belül halálhoz vezethet. Főként 65 év alattiakat érint, de a tünetek általában csak a 40-es évek elején szoktak kezdődni, nem úgy mint a fiúknál. Jelenleg semmilyen ismert gyógymódot nem tud még az orvostudomány felmutatni a betegséggel szemben.

A két fiú édesanyja Geraldine is ugyanebben a kórban veszítette életét 2016-ban, 52 évesen. Az utolsó hónapjaiban már a saját családtagjait sem ismerte fel, és segítség nélkül mozogni sem tudott

- írja a lap. A testvérpár azonban eltökélt, hogy meglássák az élet pozitív oldalát, és a lehető legtöbbet akarják kihozni a rövid jövőjük során.

Lehet, hogy az életünk rövidebb, mint egy átlagos embernek, de ez arra késztet minket, hogy a lehető legtöbb élményt szerezzük a rendelkezésünkre álló idő alatt. Mindent megakarunk tenni annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet erre a szörnyű betegségre, és legyőzzük 

- nyilatkozta Jordan a lapnak. A fiú elárulta azt is, hogy nemrég lediplomázott, a kis testvére pedig nemrég kezdte meg az egyetemet, és a tanulás mellett mindketten dolgoznak, teljes életet élnek, és jótékonysági futásokra járnak, hogy pénzt biztosítsanak a betegség kutatására. Emellett JustGiving oldalon gyűjtenek támogatásokat, és már elképesztő összegnél 150 ezer fontnál tartanak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek