Betegség

Különös betegségben szenved egy nő: a hidegre allergiás

H. A.

Létrehozva: 2024.10.24. 17:00

Ha csak öt percet eltölt a hidegben, máris vörössé válik a bőre és hólyagok borítják el.

A farkasordító hideget valószínűleg csak nagyon kevesen szívlelik, ám egy, a kanadai Ontarióban élő, fiatal nő egyenesen retteg, amikor fagyossá válik a levegő. A 25 éves Holly Rundle ugyanis egy meglehetősen szokatlan betegségben szenved: elmondása szerint a bőre, amikor a hidegben tartózkodik, gyors változáson megy keresztül, vörössé válik, valamint dudorok jelennek meg rajta. 

hideg hűvös tél megfázás nátha
Különös betegségben szenved egy fiatal nő / Fotó: Pexels / Pexels

Holly elmondta, hogy körülbelül 10 évvel ezelőtt figyelt fel először a tünetekre, ám eleinte meg sem fordult a fejében, hogy mindezt a hideg okozhatja. 

Mindig valami mással társítottam, például, ha beleugrottam egy medencébe, egy hideg medencébe, az egész testemet csalánkiütés borította. Úgy voltam vele, hogy biztosan allergiás vagyok arra a tisztítószerre, amit a medencében használnak

- magyarázta el a lány, akit egyre jobban zavart az állapota, ezért tanácsot kért egy barátjától, aki ápolást tanult: ő vetette fel először a hidegkiütést, a hidegre való allergiát. Ezt követően Holly orvoshoz ment, aki megerősítette ezt a felvetést. 

Ezután extra erős allergia elleni tablettákat írtak fel neki, ám a lány szerint ezek csak keveset segítettek, akinek az allergiáját - ami égő, viszkető érzést kelt -, a hideg mellett a párás időjárás is előhozhatja, a legrosszabbul pedig a nyakát, a kezét és a lábát érinti. Hozzátette, az állapotának hét éve alatt el kellett volna múlnia, ám most, 10 évvel azután, hogy először jelentkeztek a tünetek, még mindig nem látja jelét a javulásnak - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek