Koronavírus

Covid: Az új XEC variáns legfőbb tünetére figyelmeztet a háziorvos

B.

Létrehozva: 2024.10.04. 12:00

Sok tünet összemosódik más betegségekkel. A most terjedő Covid legfőbb tünetét azonban kiemelte a háziorvos.

Egy új Covid-variáns söpör végig a világon. Dr. Helen Wall háziorvos elmondta, nehéz megkülönböztetni a tüneteit, azoktól a betegségektől, amelyek most jelentkeznek, hogy beesett a hőmérséklet és a gyerekek is visszaözönlődtek az iskolába. Az új koronavírus-variáns legfőbb tünetét azonban elárulta.

covid, orvos
Elárulta a most terjedő Covid legfőbb tünetét a háziorvos (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

Általában a légúti fertőzések számának növekedését észleljük ebben az évszakban. De van egy másik Covid-variáns is a színen, amely várhatóan a legdominánsabb lesz, és elterjedtebb, mint az összes korábbi változat

- fogalmazott a háziorvos.

Egyes kutatók azt állítják, hogy az XEC nevű koronavírus gyorsabban terjed, mint a többi variáns, ami azt eredményezheti, hogy a következő hónapokban még szélesebb körben okozhat tüneteket. Dr. Wall megfigyelte, hogy a közelmúltban tapasztalt Covid-esetek méginkább influenzaszerűbbnek tűnnek a korábbi változatokhoz képest.

A közelmúltban úgy tűnik, hogy a koronvírosos betegek leginkább kimerültnek érzik magukat. A múltban inkább a köhögés és a megfázásszerű tünetek voltak jellemzőek, de jelenleg úgy tűnik, hogy az új variáns inkább kimeríti az embereket

- idézi a Daily Star a háziorvos szavait. Hozzátette, sok más tünet viszont teljesen összemosódik más betegségekkel, amelyek ebben az évszakban terjednek.

Covid vagy sem: a háziorvos tippje azoknak, akik már szipognak

Dr. Wall azt tanácsolta: 

Nem olyan szigorúan, mint a Covid-csúcs idején, de sok általános tanács változatlan. Ha magas lázad van, próbálj meg ne érintkezni emberekkel. Ha vannak idős rokonaid, ne érintkezz velük, ha lázas vagy, megfázás- vagy influenzaszerű tüneteid vannak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek