Szépségtippek

Edith Piaf szépségtitkai: Sminkelj úgy, mint a francia díva!

Létrehozva: 2024.10.20.

A francia nőket a szépség, az elegancia, a titokzatosság és a szenvedélyesség jelzőivel illetik a világ minden táján. De miben rejlik minden idők egyik leghíresebb, legkülönlegesebb francia énekesnőjének, Edith Piafnak a szépsége?

Edith Piaf egyedisége és különleges bája legkevésbé sem csupán a hajviseletéből, a sminktechnikájából vagy az öltözködési stílusából fakadt. Bár kétségkívül rendelkezett a francia nőkre jellemző finom, női eleganciával, – egyedi szépségének titka sokkal inkább kivételes tehetségéhez, törékenységéhez és végtelenül szenvedélyes, őszinte lényének kisugárzásához fűződik. Mélysége, fájdalmai és hányattatott sorsa jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy zsigerekig hatoló dalai örök érvényűvé tegyék művészetét. Egyediségéhez azonban kétségkívül hozzátartozik nem mindennapi, jellegzetes külseje is, amely másokkal összetéveszthetetlenné teszi a páratlan tehetségű művészt.

EDITH PIAF 215299
Vajon mi volt Edith Piaf szépségének a titka? Fotó: AFP

Mitől olyan különleges Edith Piaf szépsége?

A klasszikus szépségnek semmiképp sem nevezhető énekesnő sötét göndör haja, hatalmas szemei, porcelánbőre, pici, törékeny alkata után kapta becenevét: veréb (Piaf). A beceneve is szerény megjelenésére utal; soha nem látták kihívó, feltűnő vagy színes öltözékben – ami nem véletlen: Edith többször elmondta, hogy ő az utcán énekelve kezdte el karrierjét, és a felsőbb, gazdag körökben való megjelenés nem igazán volt komfortos számára. A Fanny magazin segítségével eláruljuk, miben rejlett a sztár szépségének titka.

1. Fekete elegancia

Olyan ruhákat viselt szívesen, amelyek minden társadalmi osztályhoz tartozó nő számára az elérhetőséget képviselték. Ruháit a fekete elegancia és letisztultság jellemezte, amely mindig az évek során változó divat szerinti szabásmintákat követte.

2. Természetesen gödör

Sötétbarna, göndör haját fiatalon sokszor hordta kiengedve, aztán az idő előrehaladtával már egészen rövidre vágatta és vörösre festette.

3. Csábító, vörös ajkak

Rendkívül karakteres, megjegyezhető, de visszafogott sminket viselt; világos alap, enyhe pirosítóval, világos púderrel – egyetlen élénk szín volt felfedezhető az arcán: élénkpiros ajka, amelyet idővel felváltott a sötétebb, mélybordó árnyalat.

4. Hosszú és dús szempillák

A szemeit soha nem festette erős színekkel, nem használt tusvonalat, csak szempilláit hangsúlyozta.

5. Ceruzavékony szemöldök

Sminkjének legjellegzetesebb eleme a vékony, ívelt szemöldöke volt, amely Edith Piaf megjelenésének védjegyévé vált. Manapság azonban a természetes formák és fazonok a trendik, így semmiképp se váljunk meg dús szemöldökünktől. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek