Tipp

Ez a filléres trükk átírja a rutinod: ha ezt dobod a mosógépbe, az mindent megváltoztat

B. V.

Létrehozva: 2024.10.16. 17:30

Mindössze két hozzávalóra és pár másodpercre van szükség a tiszta, friss illathoz.

Az internet segítségével rengeteg hasznos tanácsra lehet lelni, főleg ha valaki házi praktikákra, trükkökre kíváncsi. Márpedig a mosás során jól jönnek a bevált módszerek! Nem hiába tehát, hogy szinte állandóan belebotlani olyan témákba, amelyek azt találgatják, hogyan őrizik meg a ruhák a sötét színüket, vagy épp miként növelhetjük mosógépünk élettartamát. Nos, azt már megtanultuk, hogy az ecet például károsíthatja a gépet. De mit tegyél, ha a gép elkezd büdösödni? Mutatjuk a megoldást!

mosás, mosógép, mosókonyha
Így szagtalanítsd mosógépedet. / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Az egyszerű és nagyszerű szagtalanításhoz mindössze két hozzávalóra van szükség: egy fél citromra és fogkrémre.

Én is szkeptikus voltam először, de ennek a trükknek nincs párja. Ráadásul profik által elfogadott tipp. Varázslatosan frissé tette a mosógépemet. Nem hiszel nekem? Próbáld ki!

 - írta Instagram-oldalán egy háztartási tanácsokkal foglalkozó anyuka. A lényeg, hogy félbevágott citromra nyomjunk fogkrémet. Azt dobjuk be a dobba, majd indítsunk el egy normál programot és kész is vagyunk! Tiszta, friss, szagmentes a mosógép!

Tanácsáért pedig sok követője hálás volt, mondván:

Imádom a mosógépem, de nehéz tisztán és frissen tartani. Vagy teljesen tiszta, vagy büdös. Nincs átmenet.

Akadt azonban olyan is, aki szkeptikus volt, mondván ez nem biztos, hogy jó megoldás, mivel a citromsav károsítja a vezetékeket. Szerencsére azonban egy szerelő, aki 25 éve van a szakmában megnyugtatta:

Nem károsítja a gépet egyáltalán, mivel a vezetékek biztonsági okokból eleve nem érintkeznek vízzel. Sőt, ez még kevésbé ártalmas, mint például a mosószer. 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek