Furcsa kapcsolat

„Gyűlölöm a barátom gyönyörű legjobb barátnőjét – csak arra tudok gondolni, hogy miatta fog elhagyni”

N.T.

Létrehozva: 2024.10.13. 11:00

A nő úgy érzi hárman vannak a kapcsolatukban, és ő a felesleges fél.

Fenyegetve érzem magam a pasim női barátnője miatt. Lefegyverzően szép és okos. Már 10 éve közel állnak egymáshoz

– kezdi beszámolóját a fiatal nő, aki nem tudja mitévő legyen. Elkeseredettségében odáig jutott, hogy szakértőtől kér segítséget. 

szomorú, sír, síró, nő, gondolkodó, töpreng, dilemma
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Történetét így folytatta:

A helyzetet pedig csak tovább súlyosbítja, hogy korábban még egy rövid ideig randiztak is, és meggyőződésem, hogy még mindig szerelmes belé, és róla fantáziál, amikor velem szexel.

Ami engem illet, aggódom, hogy csak az időt tölti velem, ha a nő egyet csettintene úgy dobna el, mint egy használt rongyot. Minden nap beszélnek telefonon, és ezen felül még üzengetnek is. A nőnek csak utalnia kell egy problémára a lakásában (csöpögő csap stb.), és a pasim már ott is van. Teljesen nyilvánvaló, hogy a kapcsolatunk egy vicc, ami őt illeti. 

Esküszik, hogy évek óta nem szexeltek, de kinek higgyek? Akárhányszor találkozom vele – buliban vagy nyilvános helyen –, mindig átnéz rajtam a nő. Soha nem kérdezett semmit a munkámról, az egészségemről vagy a családomról. Próbálok jó fej lenni, és azt mondom neki, hogy jól néz ki, mire ő vigyorog, mintha csak azt mondaná: „Tudom.”

Mindig is fölényesnek és ravasznak tartottam. Elborzadtam, amikor megtudtam, hogy meghívták a barátom szüleinek házassági évfordulós partijára. Egész este a párom nyakán lógott, olyannyira, hogy már nevetségesnek éreztem magam.

Mérgemben elviharzottam, berúgtam és egyedül táncoltam – és ő észre sem vette. Végül hazavitte, mert fáradtnak érezte magát, engem pedig ott hagyott, hogy egyedül menjek haza.

Hogy kellett volna éreznem magam?”

– zárta tanácskérő levelét a nő.

A Daily Star szakértője a következőket válaszolta neki:

„Sok srácnak van manapság női legjobb barátja. Ez még mindig nem annyira megszokott, de ettől még nincs mentség arra, hogy átléptek egy határt… Az az este, amikor a pasid magadra hagyott, hogy a szülei bulijáról magad menj haza, mert jobban érdekelte a volt barátnője jóléte, mint a tiéd, egyenesen bunkóság volt!

Lehet, hogy azt állítja, hogy veled van kapcsolatban, de ugyanakkor nem bánik veled sem kedvesen, sem pedig figyelmesen. Mit gondolnak a barátaid és a családod a kapcsolatotokról? Jó lenne hallani a véleményüket.

Ha készen állsz rá, és erősnek érzed magad, ülj le vele, és mondd meg neki világosan, hogy mennyire rosszul esik, hogy a saját kapcsolatodban csak pótcselekvésnek számítasz.

Ennyire nem érdekli, hogy mennyire zavarba hoz és megaláz téged? Ha arra kérnéd, hogy szakítson meg minden kapcsolatot ezzel a „legjobb barátjával”, akkor vajon hogyan reagálna?

Attól tartok, hogy a férfinak és a nőnek van egy befejezetlen ügye – a nő pedig élvezi, hogy azt csinál a barátoddal, amit csak akar. Ha az ő párosuk bánt téged, és lehangol, akkor talán meg kellene mondanod nekik, hogy folytassák csak nyugodtan a furcsa felállásukat, de már nélküled…” 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek