Tippek

Így spórolhatsz rengeteget a kondibérlet árán

N.T.

Létrehozva: 2024.10.12. 14:00

A konditermi edzés nemcsak a testet formálja, szépíti, hanem ezzel együtt az önképünket is javítja, de az árak még mindig sokakat visszatartanak a rendszeres edzőtermi testmozgástól. Mutatunk néhány tippet, amivel spórolhatunk az edzőtermi bérlet árán.

1. Ingyenes az első próbaóra

Attól függően, hogy a mozgást hogyan tudjuk napirendi pontjaink közé beilleszteni, érdemes vagy az otthonunkhoz, vagy a munkahelyünkhöz közeli termet választani, akár tömegközlekedéssel érkezünk, akár saját autóval. A legtöbb helyen első alkalommal ingyenesen, vagy kedvezményes áron ki lehet próbálni a termet - írja a Fanny magazin

futópad, edzőterem, futás, edzés
Fotó: Pexels

2. Figyeljük a postaládát

Ha még bizonytalanok vagyunk, érdemes feliratkozni néhány szimpatikus edzőterem hírlevelére. Így első kézből értesülhetünk a hírekről, emellett további kedvezményeket is kaphatunk, így akár tíz-húsz százalékot spórolhatunk. A hírlevél feliratkozás ingyenes, és bármikor leiratkozhatunk róla.

3. Tervezzünk hosszú távra

Ha teljesen kezdők vagyunk az edzőtermek világában, úgy jobban járunk egy havi bérlet megvásárlásával, amivel általában kedvezőbb áron jutunk hozzá az edzőterem szolgáltatásaihoz, mint a naponta megvásárolt belépőkkel. A bérlet érvényessége a vásárlás napján indul, és 30 napig tart.

4. Üdv, a klubban!

A hosszú távra – 6, 9 és 12 hónapra – vásárolt bérletek nem csak gazdaságosabbak, de előnyökkel is járnak. Ezzel sok helyen automatikusan klubtagokká válunk, így egyéb kedvezményeket is igénybe vehetünk, ilyen például a bérlet szüneteltetési lehetősége, kedvezményes személyi edzés vagy kedvezményes szolárium használat. Sőt, még adott ajándék napokkal is kibővíthetjük az edzéseink idejét.

5. Mutassuk a SZÉP Kártyát

Szerencsére az idei évben jelentősen bővült a Széchenyi Pihenőkártya felhasználási köre. A SZÉP Kártya konditerem, fitnesz, kulturális, illetve egészségügyi szolgáltatások mellett már sokféle sporttevékenység esetén is felhasználható. A legtöbb edzőterem mindhárom, azaz az OTP, az MKB és a K&H Szép kártyákat is elfogadnak. A lehetőségekről érdeklődjünk telefonon vagy az adott edzőterem honlapján.

6. Mozgás a négy fal között

Ha szeretnénk a legtöbbet kihozni a kondibérletünk árából, de taszítanak a zsúfolt edzőtermek, lehetőségünk van otthon végezhető online videó kurzusokra is feliratkozni. Az órák többsége eszköz nélkül, saját súllyal végezhető, de van köztük olyan is, amihez valamilyen alapfelszerelés vagy eszköz szükséges. Ha online bérletet szeretnétek vásárolni, azt jelezzük az edzőterem elérhetőségeinek egyikén!

 

1. Hogyan válasszunk személyi edzőt?

Sokan úgy gondolják, személyi edzőt fogadni "úri mulatság". Pedig kezdőként nincs is fontosabb, mint a gyakorlatok technikailag helyes végrehajtása, amivel elkerülhetővé válnak a sérülések, és az eredmények is látványosabbak lesznek.

2. Mit tegyünk a tányérra?

A jó edző segít a megfelelő étrend kialakításában, hogy melyik tápanyagból hány grammra van szükségünk naponta, valamint a különböző étkezések helyes időzítésében is. Ezzel pedig nem csak az egészségünket, de a pénztárcánkat is kíméljük.

3. Szájról-szájra terjed

Elsőként nézzünk szét a közösségi médiában, ahol csoportok, oldalak között böngészve válogathatunk vagy éppen a kedvenc edzőtermünkben is megkérdezhetjük, kit ajánlanak számunkra.

4. A hírnévnek ára van

A személyi edzés árak 2 500 forinttól kezdve egészen 15 000 forintos nagyságrendig is terjedhetnek. Ennek oka pedig egészen egyszerű. Nem mindegy, hol élünk és milyen típusú, képzettségű és hírnevű személyi edzővel szeretnénk dolgozni.

5. Tanuljuk meg a gyakorlatot

Ha spórolnánk a személyi edzővel, érdemes lehet lecsökkenteni a foglalkozások számát. Az első edzéseken, ha elsajátítjuk a helyes gyakorlatokat, elég lehet a heti egyszeri edzés profi szakemberrel.

6. Mindenki jól jár

A másik módszer, hogy szólunk a barátainknak, barátnőinknek és együtt edzünk. Így sok esetben kaphatunk csoportos kedvezményt a személyi edző óradíjából.

7. Legyen meg a helyszín

Ha megvan a megfelelő szakember, hívjuk fel és kérdezzük meg, melyik teremben tud fogadni minket. Lehet, hogy olcsóbban megússzuk, hiszen így nem kell neki egy másik terembe bérletet vennie egy-egy óratartás miatt.

8. Emlékezzünk vissza a múltra

A személyi edző kitöltet velünk egy Par-Q tesztet. Ez arra szolgál, hogy felmérje az egészségi állapotunkat, amivel megismeri esetleges múltbéli sérüléseinket. Erre mindenképpen szükség van, hiszen egy porckorongsérvvel és műtött térddel nem állíthat oda minket súlyokkal guggolni.

9. Jóváírják az összeget 

A funkcionális személyi edzés megkezdése előtt minden esetben egy állapotfelmérés elvégzése szükséges, hogy az edző megtudja, milyen az aktuális állapotunk. A felmérés ára általában az első havi bérletünkből jóváírásra kerül.

10. Már a távolság sem akadály

Sok terem, edző annak érdekében, hogy népszerűsítse magát, online órákat is indít, így nem kell otthonról kimozdulnunk, és bárkivel edzhetünk anélkül, hogy gondot okozna a távolság. Nem mellesleg olcsóbb, mint az azonos kategóriájú személyes edzés, mivel az edzők is időt és költséget spórolnak az online órákkal.

+1 könyvajánló

Zárjuk ki a külvilágot

Az emberi elmében száguldó gondolatok rendszerezése nehéz feladat, főleg ha közben egy nehéz vasgolyót emelgetünk. Ám ha elsajátítjuk az Áramló Erőben töltött edzés módszertanát, akkor előcsalogathatjuk a tudatunk mélyéről a „mentálkondi” örömteli pillanatait, ami segít abban, hogy az edzés ne szenvedés legyen, hanem valódi flow-élmény.
Egyházi Gábor: Az áramló erő
4999 Ft- Jaffa Kiadó

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek