Takarítás

Csak egyetlen konyhai eszköz kell hozzá, és újra ragyogni fog a kanapéd!

H. A.

Létrehozva: 2024.10.18. 15:15

Az alábbiakban egy olyan trükköt mutatunk be, amitől a lakásunk egyik gyakran használt bútora szebb lesz, mint új korában!

A kanapé az otthonunk egyik központi eleme: erre dőlünk le egy fárasztó nap után, ezen ücsörgünk a szabadidőnkben, vagy épp kínáljuk hellyel a vendégeket. Nem csoda, ha könnyedén és hamar bepiszkolódik. Szerencsére a közösségi médiában ma már számtalan háztartási trükkel és praktikával találkozhatunk, amik nem csupán hatékonyak, hanem pofonegyszerűek, kevés hozzávalót igényelnek és még olcsók is. Ilyen ez a kanapétisztítós hack is, amivel pillanatok alatt tisztává varázsolhatjuk a bútorszövetet. A legérdekesebb az egészben pedig az, hogy egy olyan konyhai eszközre van hozzá szükség, amire talán soha nem gondolnál, ha takarításról van szó.

kanapé
Ettől a trükktől ismét ragyogóan tiszta lesz a kanapé / Fotó: Unsplash.com

Kanapétisztítás.... Egy fedővel?

Úgy van, egy fedővel. Először is egy tál kézmeleg vízben feloldunk egy evőkanál szódabikarbónát, valamint egy kevés mosószert. Ezután egy mikroszálas törlőkendőt belemártunk, majd alaposan kicsavarjunk. A kendőt kiterítjük, ráhelyezünk egy optimális méretű fedőt, és a négy sarkát összekötjük, úgy, hogy körbeérje a fedőt. A fogónál megfogjuk, és ezzel végigdörzsöljük a kanapét a videón látható módonjavasolja a Mindmegette.

@anna_louisa_at_home Wait until the end to see the colour of the cloth 👀 viral sofa cleaning hack for a quick refreshen ✨ . Add 1/2 a litre of warm water, 1tbsp of bicarbonate of soda and 1tbsp dish soap into a bowl. Wet and ring out a cloth and tie it around a saucepan lid and scrub the sofa. (Rinse, ring out and re-tie the cloth every couple of when it starts to look discoloured). You’ll be amazed what it can pick up! #cleantok #cleantok101 #cleantoks #cosycleaningclub #tidyhome #cleanhome #mrshinchhome #mrshinchmademedoit #cleanhometips #speedclean #speedcleaning #satisfyingcleaning #satisfyingclean #cleaningproducts #cleaningtipsandtricks #cleaningcreator #cleaningcreatorsconnect #fyp #cleantokuk #cleaninghacks ♬ origineel geluid - e

A törlőkendőbe csomagolt fedő hatalmas tisztítókefeként működik, de anélkül, hogy kárt tenne a kanapéhuzatban. Egyszerű és praktikus!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek