Tanács

Megmutatjuk a hagymás trükköt, amivel tökéletes lesz az otthoni húsleves

K.B.

Létrehozva: 2024.10.19. 12:00

Mutatunk egy tuti tippet, ha kicsit felpezsdítenéd a nagymama húslevesének receptjét.

Mai főszereplőnk a méltán híres húsleves, amely a vasárnapi ebédlőasztalok kikerülhetetlen fogása. Ez a forró, és aranyló leves fajta nem csak a magyarok szívét hódította meg, egy korábbi nemzetközi felmérés szerint a hazánkba érkező turisták a harmadik legfinomabb helyi ételnek választották. Azt mindenki tudja, hogy milyen alapanyagok szükségesek az elkészítéséhez, sőt sokan még a nagymamáinknak hála azzal is tisztába vannak, hogy minél türelmesebben, és minél nagyobb odafigyeléssel készítjük a húslevest, annál finomabb lesz az íze. Viszont kevesen vannak tisztában vele, hogy mi az a módszer, aminek köszönhetően a levesnek még aranylóbb színe és még jobb íze lesz.

húsleves
A tökéletes húsleves titka könnyebb, mint gondolnánk /Fotó: @Pexels

A Mindmegette gasztroblog receptjéből szemeztünk, amely rámutatott, hogy a levesbe kerülő hagyma még többet adhat hozzá a húsleves karakterességének, ha nem egészbe tesszük bele, hanem megpirítva és félbe vágva helyezzük bele.

A vöröshagymáról leszedjük a külső, sérült vagy koszos héjat, de nem kell teljesen megpucolni. Megmossuk, majd kettévágjuk, a hagymafeleket ezután egy száraz serpenyőben lepirítjuk. A lapos, vágott oldal érintkezzen a serpenyővel, nem kell mozgatni, hagyjuk a serpenyőben egy-két percig, amíg aranybarna színt nem kap. A pirított és héjas hagymát tegyük ezután a levesbe. A pirított, már-már karamellizálódott hagyma remek ízt és színt kölcsönöz majd a húslevesnek

- írja a lap.

A lap szerint ezzel az apró trükkel rengeteget tehetünk azért, hogy még különlegesebb legyen a húslevesünk.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek