Párkapcsolat

Figyelmeztetnek a szakértők: ez az új randitrend árt az egészségnek

KL

Létrehozva: 2024.10.12.

Legalábbis a mentális részre biztosan...

Sok ember azt állítja, hogy ő tudja a tökéletes randitanácsokat, és szereti úgy beállítani a dolgot, mintha ez a világ legegyszerűbb dolga lenne. Pedig ez közel sincs így, különösen a mai világban...

Ez a randitrend árt a mentális egészségnek / Fotó: Pixabay (Illusztráció)

Akár a rossz döntések, akár a balszerencse miatt, a randizás vad világa minden, csak nem egyszerű. De úgy tűnik, hogy van az új társkereséshez egy kapcsolódó kifejezés, amit az emberek talán tudtukon kívül csinálják is. Ami nem más, mint a „körhinta”, ám ez egy kis magyarázatra szorul, mert egyáltalán semmi köze sincs a vidámparkban lévő játékszerhez.

A trend a társkereső szakértők szerint a szinglik körében fokozza a szorongást, és vigyázni kell rá, függetlenül attól, hogy a közösségi médián, a társkereső alkalmazásokon vagy a való életben ismerkedsz az emberekkel. A kifejezés azt a jelenséget írja le, amikor az egyedülállók az üzengetések véget nem érő körforgásában találják magukat, ami fokozza az első randevú miatti idegességet, egészen addig, amíg végre szemtől szemben találkoznak.

A FindingTheOne.com új társkereső alkalmazás kutatása, amely a valós találkozásokra összpontosít, megállapította, hogy a randizók 77 százaléka annál szorongóbbnak érzi magát, minél tovább tartanak a beszélgetések, mielőtt először találkoznának egymással a való életben.

És bevallhatjuk, mindannyian lehet, hogy egy kicsit bűnösök vagyunk ebben; inkább a telefonunk kényelméből próbálunk többet megtudni a másikról, mint személyesen, túlságosan felépítjük a dolgot, vagy rossz benyomást szerzünk a másikról a találkozó előtt, végső soron pedig a kudarcra készítjük fel magunkat.

Minél tovább maradnak az üzenetküldő „körhintán”, annál ijesztőbbé válik a személyes találkozó gondolata, és ez felesleges szorongást szül. A hamarabb történő találkozás kevesebb nehézséget és szorongást jelent. Így láthatod, hogy van-e valódi kapcsolat, ahol minden eldől

- idézi Sylvia Linzalone szavait a Unilad.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek