Az élelmiszer-kutató szerint vannak sokkal jobb lehetőségek.
A chicagói Aqualab nevű cég élelmiszer-kutatója, Dr. Zachary Cartwright szerint tévhit, hogy az alufóliába csomagolt élelmiszerek megtartják a minőségüket. A szakértő szerint aggasztó, hogy mennyi ember használja az alufóliát arra, hogy a megmaradt ételt abban tárolja, miközben számos sokkal jobb alternatíva is megtalálható a piacon. Dr. Zachary elárulta azt is, hogy mi a baj ezzel a módszerrel és miért gondolja úgy, hogy így fertőzés veszélyének tesszük ki a táplálékot.
Az élelmiszereket egy egyszerű, de kevésbé ismert okból fenyegeti a baktériumok általi fertőzés veszélye, ha alufóliába csomagoljuk őket: így nincsenek légmentesen lezárva.
- kezdte beszámolóját a szakértő az Uniladnek.
A műanyag dobozok, a zárható műanyag zacskók sokkal jobb és biztonságosabb megoldásokat kínálnak.
Dr. Zachary szerint az alufólia nem képes rá, hogy légmentes tapadást érjen el, ugyanis nem illeszkedik tökéletesen a felületekhez, és nem is lehet teljesen körbezárni vele az élelmiszereket. Ez a szakértő szerint azt eredményezheti, hogy súlyos ételmérgezést okozhatnak azok a termékek, amelyek csupán alufóliában vannak elrakva.
Ha nem megfelelően tároljátok az ételeket, vagy evés előtt nem melegítitek fel megfelelő hőmérsékletre őket, akkor életveszélyes ételmérgezéssel fenyegetitek magatokat. A hűtő hidege ugyanis csak lassítja a kórokozók szaporodását, nem megállítja. Csak a -20 Celsius fokon való tárolás akadályozza meg a mérgező baktériumok szaporodását.
- zárta sorait az élelmiszer-kutató.