Elképesztő kutatás látott napvilágot.
Talán nagyon kevés olyan ember van, aki ne szeretné az édességeket. Hiszen a csokis vagy cukros dolgok boldogsághormont tartalmaznak, ez már köztudott. Azonban a finomságoknak vannak más jó tulajdonságai is.
Ugyanis azok az emberek, akik szeretik az édességeket, általában kedvesek és segítőkészek - állítja egy tanulmány. A kutatók úgy vélik, sokan azért válnak már gyermekkorukban barátságossá, hogy cukros finomságokat kapjanak. Négy ország - az Egyesült Államok, Mexikó, Németország és Kína - 1629 emberének adatai azt mutatták, hogy a kellemes személyiség „szignifikánsan összefügg” az édesszájúsággal.
A tanulmány szerzője, Dr. Carlota Batres, a pennsylvaniai Franklin and Marshall College munkatársa elmondta, hogy ez a megállapítás a különböző kultúrákban is érvényes.
Azok az emberek, akik szeretik az édes ételeket, nagyobb valószínűséggel empatikusabbak másokkal, több időt szánnak másokra, lágy szívűek és így tovább
- fejtette ki a szakember.
A kutatócsoport szerint az emberek fiatal korukban tudatlanul is kapcsolatot alakíthatnak ki az édes ételek és a kedvesség között. Mindkettő jót tesz az evolúciónak, mert a cukor energiát ad, míg a kedvesség segít megerősíteni a társadalmi kötelékeket. Az anyukák teje is édes, mondták.
A YouGov szerint az emberek 63 százaléka a chipseket jelölte meg első számú nassolnivalónak. Kétharmaduk azonban hetente kétszer vagy annál többször falatozik édes finomságokat - írja a The Sun.