Személyiség

Az édes ételeket kedvelők általában kedvesek és segítőkészek – állítja a tanulmány

KL

Létrehozva: 2024.11.09.

Elképesztő kutatás látott napvilágot.

Talán nagyon kevés olyan ember van, aki ne szeretné az édességeket. Hiszen a csokis vagy cukros dolgok boldogsághormont tartalmaznak, ez már köztudott. Azonban a finomságoknak vannak más jó tulajdonságai is.

amerikai palacsinta, édesség, desszert
Az édesszájú emberekre inkább jellemző, hogy kedvesek és segítőkészek Fotó: unsplash.com 

Ugyanis azok az emberek, akik szeretik az édességeket, általában kedvesek és segítőkészek - állítja egy tanulmány. A kutatók úgy vélik, sokan azért válnak már gyermekkorukban barátságossá, hogy cukros finomságokat kapjanak. Négy ország - az Egyesült Államok, Mexikó, Németország és Kína - 1629 emberének adatai azt mutatták, hogy a kellemes személyiség „szignifikánsan összefügg” az édesszájúsággal.

A tanulmány szerzője, Dr. Carlota Batres, a pennsylvaniai Franklin and Marshall College munkatársa elmondta, hogy ez a megállapítás a különböző kultúrákban is érvényes.

Azok az emberek, akik szeretik az édes ételeket, nagyobb valószínűséggel empatikusabbak másokkal, több időt szánnak másokra, lágy szívűek és így tovább

- fejtette ki a szakember.

A kutatócsoport szerint az emberek fiatal korukban tudatlanul is kapcsolatot alakíthatnak ki az édes ételek és a kedvesség között. Mindkettő jót tesz az evolúciónak, mert a cukor energiát ad, míg a kedvesség segít megerősíteni a társadalmi kötelékeket. Az anyukák teje is édes, mondták.

A YouGov szerint az emberek 63 százaléka a chipseket jelölte meg első számú nassolnivalónak. Kétharmaduk azonban hetente kétszer vagy annál többször falatozik édes finomságokat - írja a The Sun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek